BEUC şi sustenabilitatea

 

Dr. Ec. Emil Bojin

 

Această întâlnire a avut loc pe 29 noiembrie 2018, la ea participând şi Asociaţia Pro Consumatori, în calitate de membru al BEUC. Scopul întâlnirii a fost definirea priorităţilor BEUC pentru următorii ani, în perspectiva măsurilor propuse pentru realizarea unui consum sustenabil.

S-a discutat despre „economia circulară”, unde produsele se pot repara, se pot împrumuta sau închiria, iar odată defecte se pot recupera materialele componente. În acest context s-a menţionat şi problema „îmbătrânirii premature” a bunurilor de consum, dar o dezbatere mai largă pe acest subiect a urmat a doua zi, în cadrul Comitetului Economic şi Social.

Asociaţiile şi-au prezentat acţiunile naţionale în acest domeniu.

S-a menţionat şi ideea unei etichete ecologice aplicate pe diverse produse, în cadrul cooperării dintre BEUC şi EEB (Environmental European Bureau), ca şi cea a declaraţiilor înşelătoare privind produsele textile, făcându-se cunoscute preocupările europene pentru condiţiile de muncă ale muncitorilor şi muncitoarelor din ţările subdezvoltate unde se produc în prezent majoritatea hainelor. 

 

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DEva.ro | Internet la femininSanatatea BuzoianaComunicate de presaLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

ECC RomaniaComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionA.N.P.C.Uniunea EuropeanaParlamentul EuropeanGrupul Consultativ pentru servicii financiare nebancareTrusted.roSeoMarkFundația Mâine va fi mai bine