De la fermă la furculiţă pentru alegeri informate şi sănătoase

Conferinţă privind trasabilitatea în perioada 14-15 Iunie 2010

Cetăţenii din zilele noastre sunt mai exigenţi decât oricând cu alimente lor. Ei doresc alimente de înaltă calitate şi gustoase şi se aşteaptă ca acestea să fie sigure şi să respecte, de asemenea, valorile lor etice. De ani, trasabilitatea a asigurat că aceste nevoi diferite de consum sunt îndeplinite.

Dar ce este trasabilitatea? Este vorba despre posibilitatea de a urmări produsele alimentare  de la fermă la consumator. Este capacitatea de a urmări animalele sau produsele alimentare pe parcursul ciclului de viaţă al acestora – de la momentul în care acestea se nasc sau sunt  produse până la momentul în care ajung în farfuriile noastre.

Trasabilitate a fost făcută obligatorie în 2002 pentru toate întreprinderile din industria alimentară. Trasabilitatea este tema principală a acestui an, Săptămâna Europeană Veterinară, care este sărbătorită între 14/06 şi 18/06. În acest an, o conferinţă privind trasabilitatea este organizată în perioada 14 -15 Iunie.

Mai multe detalii:

www.ec.europa.eu/food/
www.one-health.eu
http://ec.europa.eu/food/dyna/conference/

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DEva.ro | Internet la femininSanatatea BuzoianaComunicate de presaLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

ECC RomaniaComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionA.N.P.C.Uniunea EuropeanaParlamentul EuropeanGrupul Consultativ pentru servicii financiare nebancareTrusted.roSeoMarkFundația Mâine va fi mai bine