Ziua mondială a apei

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Pe data de 22 martie se marchează Ziua Mondială a Apei. Cu acest prilej, Asociaţia „Pro Consumatori” a organizat, în colaborare cu SC Aqualight, o masă rotundă în sala Rouge a hotelului Yesterday din Bucureşti. Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Apei este: RĂSPUNSUL ESTE ÎN NATURĂ. Cum putem reduce inundaţiile, seceta şi poluarea apei? Folosind soluţiile pe care le găsim în natură.

Dl conf. Univ. dr. ec. C. Stanciu a deschis întâlnirea, arătând o serie de probleme identificate în modul de prezentare a unor mărci de apă îmbuteliată. Au luat apoi cuvântul reprezentanţii unor instituţii publice, precum Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Asociaţia Română pentru Standardizare, ca şi din partea unor companii de profil, anume Cumpăna şi Aqualight.  Dl. V. Ingeaua, din partea Aqualight, a prezentat o comunicare privind metodele de îmbinare a soluţiilor naturale de tratare a apei cu tehnologiile moderne. Dl. V. Virgilsen a prezentat experienţa din Danemarca privind utilizarea apei, pledând pentru o economie ecologică, sustenabilă, în care se preferă apa de la robinet celei îmbuteliate.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea  unei cercetări de piaţă privind apele minerale comercializate în marile magazine, efectuate de APC, care a identificat o serie de aspecte privind compoziţia apelor minerale, cât şi preţul acestora.

Prezentare C. Stanciu

Prezentare V. Virgilsen

Prezentare E. Bojin

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DEva.ro | Internet la femininSanatatea BuzoianaComunicate de presaLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

ECC RomaniaComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionA.N.P.C.Uniunea EuropeanaParlamentul EuropeanGrupul Consultativ pentru servicii financiare nebancareTrusted.roSeoMarkFundația Mâine va fi mai bine