Adunarea generala BEUC mai 2018

Adunarea Generală BEUC, mai 2018

 

Între 16 şi 17 mai 2018 la Bruxelles s-a desfăşurat adunarea generală a Biroului European al Uniunilor de Consumatori – BEUC, unde APC este membru. S-au discutat următoarele probleme:

- aderarea la BEUC a Alianţei Consumatorilor din Croaţia (aprobat)

- prezentarea programului iniţiat de preşedintele  CE, J.-Cl. Junker, privind actualizarea reglementărilor pentru protecţia consumatorilor (The New Deal for Consumers)

- întâlnire cu d-na Vera Jourova, Comisar pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen. D-na Jourova a insistat pentru relaţii oneste cu consumatorii, iar când aceştia sunt înşelaţi, este necesar ca autorităţile să aplice reglementările necesare; ea a declarat că este surprinsă că unele state membre ale UE pun problemele de protecţia consumatorilor pe un plan secundar.

- raportul de activitate al BEUC şi raportul financiar (aprobate).

- prezentare privind problemele puse de produsele care conţin chimicale periculoase

- prezentare privind preocupările consumatorilor în legătură cu automobilele autonome (fără şofer) şi cele conectate la internet

- pregătirea poziţiei BEUC în vederea alegerilor pentru Parlamentul European din 2019

- prezentarea studiului privind satisfacţia membrilor BEUC

- prezentarea unor campanii derulate de asociaţiile de consumatori din Europa (Anglia: datele private pe internet, Bugaria: marca de încredere, Franţa: substanţe nedorite în cosmetice)

  - probleme privind aplicarea legilor de protecţia consumatorilor

- prezentarea studiului privind consumatorii în economia digitală.

 

Toate aceste puncte discutate vor fi prezentate în articole separate.

 

 

Întocmit,

Dr. ec. Emil Bojin

vicepreşedinte

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark