Ai grijă de sănătatea ta! Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România)

 Știai că poți vira 20% din impozitul pe profit unui ONG ales de tine? Știai că Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) este un ONG care poate beneficia de această sponsorizare?

Potrivit Art. 4 din Legea nr. 32/1994, poate beneficia de sponsorizare orice persoană juridică de utilitate publică, cu sediul în România, care desfăşoară sau urmează să desfăşoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, ştiinţific, religios, sportiv sau care este destinată protecţiei drepturilor omului şi educaţiei civice ori calităţii mediului înconjurător.Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Încă de la momentul înființării, în anul 1990, APC România și-a asumat și ulterior, pe parcursul anilor, a adus la îndeplinire un rol preponderent social, fapt menționat și în Statutul Asociației. Misiunea APC România este de apărare și promovare a drepturilor și intereselor consumatorilor români, de reprezentare a acestora în cadrul organismelor naționale și internaționale, de informare și educare a consumatorilor, precum şi de dezvoltare a unor proiecte şi programe cu impact social atât la nivel naţional cât şi european.

La nivel naţional, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a fost recunoscută prin HG nr. 1106/2005 ca fiind de utilitate publică.

Prin recunoaşterea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România ca fiind de utilitate publică, decisă de Guvernul României în şedinţa din 22 septembrie 2005, se consolidează rolul asociaţiei în calitate de partener de dialog constant şi puternic din partea societăţii civile.

APC România desfășoară o serie de studii și teste care au menirea de a educa și informa consumatorii cu privire la hrana nesănătoasă existentă în magazinele românești.

  • Știai că biscuiții pe care îi dai copilului sunt plini de zahăr, ceea ce poate avea efecte grave asupra sănătății?

  • Știai că șervețelele umede cu care speli bebelușul mustesc de chimicale sau că pâinea pe care o mănânci în fiecare zi este ”infestată” cu E-uri?

Specialiștii APC România au descoperit aceste nereguli în urma testelor efectuate. Însă drumul până la dezvăluirea tuturor abaterilor de pe piața românească este unul lung și anevoios.

Iar tu ne poți ajuta prin donarea a 20% din profit. Ne poți ajuta să continuăm studiile, iar noi te putem ajuta, pe tine și familia ta, să fii mai informat și să te hrănești sănătos!

Te putem ajuta să fii sănătos!

Ce schimbare poti determina?

Poţi să te implici chiar acum prin mecanismul simplu de redirecţionare a 20% din impozitul pe profit şi, fără să cheltuieşti nimic, vei câştiga mult:

  • Vei creşte reputaţia companiei tale în comunitate prin asocierea cu o cauză derulată în beneficiul persoanelor vulnerabile social de către o organizaţie cu o vastă experienţă în domeniu;

  • Vei determina o mai mare competitivitate a companiei tale printr-o imagine îmbunătăţită de contribuţia la o activitate cu impact social major pentru populație.

  • Vei inspira mai mult respect în rândul angajaţilor, care vor fi mândri să lucreze pentru o companie ce se implică în activități sociale.Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.

  • Vei avea libertatea de a alege destinația unei sume care, în alte conditii, ar ajunge oricum la stat, și, în plus, contribuie la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială. De asemenea, contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale.

 

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

InfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark