Am zâmbit la suferinţele unui consumator de analize

Am suferit, este drept, dar am plecat fericit! Acum o săptămână am fost la Centrul de diagnostic şi tratament blablabla să mă programez pentru o ecografie, dar am aflat că nu sunt bani („n-a venit plafonul”) şi să revin pe 19 februarie. M-am uitat sus, la plafon, care era la locul lui, dar mi s-a spus că este vorba despre alt plafon, şi anume despre banii alocaţi lunar pentru analize; iar acest plafon ori n-a venit, ori s-a epuizat. Zic: dar eu am plătit fără crâcnire contribuţia la asigurările de sănătate, ani de zile, n-am nici o restanţă; cum să nu primesc ce am plătit? Ei, uite că se poate!

Vin aşadar pe 19 februarie şi văd o coadă ce cobora de la etajul doi şi se întindea în curte. Mă aşez cuminte în locul cuvenit (ultimul); soarele zâmbea în înaltul ceriului, era un aer de primăvară timpurie. Am aflat multe cât am stat la coadă, fapte care mi-au amintit de cozile din Epoca de Aur, ah, la Bohème, la Bohèeeheeme! ... „que les moins de vingt ans ne peuvent pas connaître”, cum zicea  Aznavour. Comentariile erau din categoria: „niciodată nu am stat atât la coadă, domnule! Îşi bat joc de noi!” Încet-încet, am urcat câte o treaptă, copii sărmani şi sceptici ai plebei proletare, destui cu bastoane şi picioare betege, că doar nu tinerii sunt trimişi la analize. Aşteptam cu frică anunţul că s-au terminat banii, dar am avut noroc (aşa sunt eu, norocos foc!, chiar mă gândesc să joc la cazino). Am ajuns, după vreo două ore, în faţa doamnei care făcea programări, dar înaintea mea era un domn care a aflat că stătuse degeaba, la noi nu se lucrează decât cu casa OPSNAJ, dumneavoastră ţineţi de blablabla! Şi eu de unde să ştiu, întreabă omul. Trebuia să ştiţi, îl lămureşte severă doamna analist-programator. Îmi ia foaia de trimitere şi i-o flutură în faţă: uitaţi, aşa e bine! Apoi, în sfârşit, sunt programat pentru sfârşitul lunii martie... Cum să nu plec în extaz?!

În concluzie, invit factorii responsabili de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, Casele de Pensii, Casele de Sănătate, Casele de Nebuni şi alte case implicate să petreacă alături de pacienţi, lunar, frumoase ore de socializare, după care să trăiască şi ei clipe de extaz. Prima invitată: doamna Sorina Pintea.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark