Anormalitățile metodei de determinare cu contoare termice a consumurilor individuale

(numerotare din tabelul "Factorii generatori de transfer ilegal de costuri" cu repartitoare)

5) Evaluarea factorului de amplasare al apartamentelor defavorizate:

- este stabilit eronat pt. cazul acelorasi temperaturi in apartamente

- variaza foarte mult cu temperatura externa

- este nedeterminabil in cazul temperaturilor diferite din apartamente,pt. ca nu exista un raport constant intre consumul permanent necesar in apartam. dezavantajate si cel din apartamentele intermediare care pot face economii.

7) Repartizarea cu un singur contor, a consumului unei conducte termice, este nedeterminabila pt.ca energia degajata variaza cu temperaturile necunoscute din apartamente.(Cazul distributiei termice pe verticala )

8) Acceptarea transferului termic intre apartamente,care exista la orice diferenta de temperatura si care este nedeterminabil,fiind maxim la consum zero,echivalent debransarii.Aceasta contravine L 230/07+HG 1588/07 art.52(3) care prevede utilizarea unei alte surse de caldura,in logica producerii aceleiasi temperaturi ca in cazul initial,pentru a nu a nu exista transfer termic prin pereti intre consumatori (L 21/92 art 18).

9) Acceptarea apartamentelor reci care implica incalzirea la aragaz cu: condens,toxicitate,incapacitate de munca,consum de medicamente,cheltuieli bugetare majorate,transfer de costuri prin pausal.

11) Repartizarea energiei neinregistrate ca fiind inregistrata,cu formula aberanta de impartire in parti proportionale cu indicatiile contoarelor,care produce transfer ilegal de costuri de la consumurile mici catre cele moderate sau normale.

12) Aplicarea majorarilor de costuri la apartamentele fara contoare, care sunt arbitrare si nejustificate (conf.notei) producand supracosturi suplimentare.

Note:

1) Pentru eliminarea transferului ilegal de costuri, generat de factorii de mai sus, se impune:

a) respectarea conditiilor de proiectare ale condominiilor,adica:

- apartamente neizolate termic intre ele

- aceeași temperatura in apartamente

- calorifere majorate din proiectare la apartamentele defavorizate

b)si ca urmare interzicerea utilizarii contoarelor termice.

2) Nici o autoritate sau proprietar nu are dreptul sa modifice ulterior, conditiile initiale impuse prin proiectare condominiilor si acceptate de proprietari la cumpararea apartamentelor. Cei care cer conditii speciale, pot gasi suficiente contructii adecvate.

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

InfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark