APC în vizită la şcoală

Asociaţia „Pro Consumatori” a realizat o întâlnire cu elevii şcolii generale nr. 31, în data de 19 decembrie 2017, în cadrul căreia au fost prezentate noţiuni privind importanţa consumatorului în raport cu producătorii şi comercianţii. Copiii, din două clase diferite, au fost invitaţi la un mic atelier de lucru, în care au stabilit resursele necesare pentru funcţionarea unor întreprinderi: o patiserie, o fabrică de pantofi şi alta de jucării. Vicepreşedintele APC, dl. Emil Bojin, a atras atenţia şi asupra unor elemente pe care copiii le-au ignorat, ca de exemplu resursele financiare şi cele umane. În final, copiii au fost de acord că tot efortul întreprinzătorului îşi găseşte realizarea în vânzarea produselor către consumatori, el fiind nevoit să producă de aşa manieră încât să atragă consumatorul. 

S-au prezentat apoi pe scurt elementele componente ale unei etichete, insistându-se pe importanţa unei alimentaţii echilibrate.
Copiii au aflat despre rezultatele studiului nostru privind figurinele de ciocolată oferite spre vânzare de diverşi producători, în care proporţia de zahăr depăşeşte cu mult prevederile legale. Uneori, o astfel de figurină conţine nu mai puţin de 19 linguriţe de zahăr, lucru care i-a surprins chiar şi pe cei mici. Şcolarii au aflat apoi efectele periculoase pentru sănătate generate de un consum de zahăr în mod excesiv.

 

Știri

MONITORUL PRETURILOR

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark