APC Romania sarbatoreste 25 de ani alaturi de consumatorii romani

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC-România), organizație non-guvernamentală de utilitate publică, apolitică și non profit, împlinește și sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

Pentru a evidenția importanța activității desfășurate în cei 25 de ani de la înființare, a colaborării pe care a avut-o timp de un sfert de secol cu diferiți actori de pe piața din România și a impactului în viața consumatorilor, APC România a organizat pe 25 februarie 2015 un eveniment aniversar dedicat împlinirii a 25 de ani de activitate.

Cel mai important lucru pe care l-am făcut și-l vom face în continuare, este să le oferim consumatorilor informația, cunoștințele de care au nevoie pentru a lua decizii potrivite cu nevoile lor ori pentru a încerca să-și rezolve problemele de consum. O facem prin campanii care încearcă să arate unde sunt probleme încă, o facem prin programe de educație care încearcă să le atragă atenția că sunt protejați. Există drepturi, există protecție, dar schimbarea mentalităților nu poate fi opera câtorva entități, ci este un efort comun al tuturor. Nu este ușor, dar noi vom fi alături de ei, așa cum o facem de 25 de ani” a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Presedinte APC Romania din 2001

La eveniment au luat cuvântul Dl. Marius Alexandru Dunca, Președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Dl. Bogdan Chirițoiu, Președinte Consiliul Concurenței, Dl. Paul Nicolae Petrovan, Prefectul Municipiului București.

25 de ani de activitate continuă cu apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor, pentru îmbunătățirea nivelului de informare și educare a consumatorilor, dar și pentru crearea și menținerea unui echilibru între consumatorii și profesioniștii din România.

25 de ani în care APC România a contribuit la consolidarea mișcării consumatoriste din România, la dezvoltarea politicii în domeniul protecției consumatorilor, prin implicarea organizației în adoptarea, la nivel guvernamnetal, a unor decizii favorabile consumatorilor și la îmbunătățirea reprezentării consumatorilor la nivel central și local.

25 de ani în care APC România s-a evidențiat ca partener social profesionist și de dialog pentru consumatori, instituțiile administrației publice centrale și locale, pentru organizațiile neguvernamentale naționale și intrenaționale, o dovadă în acest sens fiind recunoașterea acesteia ca fiind de utilitate publică.

25 de ani în care APC România a derulat o serie de proiecte de impact în domenii specifice cum ar fi „Bugetul Familiei”,” Alege!Este dreptul tau”,” Vreau paine curata”,” Internet sigur”, „ Centrul European al Consumatorilor din Romania”, „ Consumator European” si altele.

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

InfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark