Asociația Pro Consumatori împlinește 30 de ani de activitate în domeniul protecției consumatorilor!

10 februarie 1990 - 10 februarie 2020, 30 de ani în slujba consumatorilor!

Asociația Pro Consumatori în cifre:

91.099 de informări acordate consumatorilor;

28.823 de consultanțe acordate consumatorilor;

2.500 de litigii transfrontaliere rezolvate prin intermediul Centrului European al Consumatorilor, în perioada 2008-2017;

24 conferințe organizate;

41 seminarii organizate;

243 participări la seminarii/conferințe naționale/internaționale;

70 de studii pentru alimente realizate în ultimii 5 ani;

1.547 apariții pe posturile de televiziune și radio.

Asociaţia Pro Consumatori – APC aniversează, pe 10 februarie 2020, 30 de ani de la înfiinţare. Povestea noastră a început în anul 1990, la data de 10 februarie, când cei 43 de membri fondatori au hotărât în cadrul Adunării generale de constituire înființarea Asociației pentru protecția consumatorilor. Într-un cadru juridic specific acelei perioade, la nici două luni de la prăbuşirea regimului comunist, APC şi-a elaborat statutul pe baza Principiilor Directoare ale Organizației Națiunilor Unite privind protecţia consumatorilor cu respectarea dispozițiilor Decretului nr. 31/1954, a Legii nr. 21/1924 și cu avizul Comisiei Naționale pentru Standarde, Metrologie și Calitate. În 1991, APC a aderat la Organizaţia Internaţională a Consumatorilor.

Având ca obiectiv protecţia consumatorilor români în condiţiile trecerii de la economia socialistă la o economie bazată pe piaţa liberă, când magazinele erau alimentate cu produse din cele mai dubioase, APC a militat insistent pentru ca autorităţile să vegheze la sănătatea consumatorilor, pledând totodată şi pentru realizarea drepturilor economice ale acestora.

În decursul timpului APC a realizat numeroase ghiduri destinate consumatorilor astfel ca aceştia să fie mai bine informaţi asupra alegerilor făcute din vasta gamă a produselor existente pe piaţă, de la alimente şi până la bunuri de folosinţă îndelungată. Când resursele au fost suficiente, APC a realizat şi teste comparative privind o serie de produse.

Acţiunile de educare privind drepturile consumatorilor s-au desfăşurat pe planuri diverse, incluzând colaborări cu inspectoratele şcolare şi seminarii destinate sistemului juridic sau firmelor comerciale.

De-a lungul anilor, APC a derulat importante proiecte privind informarea consumatorilor, cum a fost Centrul de Consultanţă şi Informare a Consumatorilor sau proiectul privind rezolvarea disputelor transfrontaliere prin intermediul reţelei de Centre Europene ale Consumatorilor.

Datorită activităţii sale, APC a fost recunoscută în anul 2005 ca fiind organizaţie de utilitate publică. Din anul 2005, APC este membru al Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC). Şi pe plan intern, APC este membră în numeroase organisme colective de promovare a intereselor consumatorilor şi de facilitare a funcţionării pieţei, cum ar fi, de exemplu, Colegiul Consultativ al Consiliului Concurenței. APC este membru fondator al Asociației de Standardizare din România, respectiv al Comitetului Român al Distribuției.

Când spui Asociatia Pro Consumatori, spui de activități de pionerat în domeniul protecției consumatorilor, cum ar fi:

-          Consultanță specializată;

-          Educație ecologică în școli;

-          Prima revistă online în domeniu;

-          Educație sanitară - promotorii Legii privind drepturile pacienților;

-          Educație financiară - folosirea cardurilor, respectiv managementul cheltuielilor casnice;

-          Teste comparative – cu susținerea International Consumers Research and Testing

-          Rezolvarea litigiilor transfrontaliere;

-          Medierea conflictelor;

-          Poluarea electromagnetică.

Pe parcursul celor 30 de ani Asociația Pro Consumatori a derulat următoarele campanii:

 1. Trăiește natural, mănâncă tradițional!

 2. Stop 5G!

 3. Cunoaște-ți drepturile! Trebuie să știi când ai dreptate!

 4. Informează-te și cumpără inteligent!

 5. Tu știi ce apă bei?

 6. #yourEUright (2019, cu susținerea BEUC și a Comisiei Europene)

 7. Să învățăm să înțelegem eticheta!

 8. Spune NU risipei de apă!

 9. Sport și hrană curată!

 10. Spune NU practicilor comerciale incorecte!

 11. S.O.S poluarea electromagnetică!

 12. Fii un pacient activ!

 13. Eficientizarea consumului de energie termică!

 14. Să învățăm să gândim în termeni tehnici!

 15. S.O.S produsele cosmetice și de îngrijire personală!

 16. Opriți distrugerea țăranului român!

 17. Cumpără carne de porc din fermele românești!

 18. Tu știi ce jucărie cumperi copilului tău?

 19. Vreau pâine curată!

 20. APC te ajută să înțelegi ceea ce cumperi!

 21. O vară în siguranță!

 22. Să știi mai mult, să fii mai bun!

 Totodată, în cei 30 de ani am derulat următoarele proiecte:

 1. Primul ziar în domeniul protecției consumatorilor - 20 de milioane de consumatori;

 2. Consumator avizat, cetățean conștient (FDSC, 1998);

 3. Centru de consultanță și informare a consumatorilor - implementat cu susținerea VZBV și a statului german (2000-2006);

 4. Securitatea alimentară (Consumers International, 2001);

 5. Educarea consumatorilor privind produsele ecologice (Consumers International, 2002);

 6. Smart cards (2002);

 7. Accesul consumatorilor la justiție (Phare, 2003);

 8. Consolidarea mișcării consumatoriste din România (2003);

 9. Cetățeni pentru o nouă Europă (2003);

 10. Yomag Internet Online Magazine;

 11. Water Time (Consumers International, 2003);

 12. Educația ecologică în școli (Erasmus, 2003);

 13. Medierea conflictelor dintre consumatori și agenții economici (2003);

 14. Centru de resurse pentru organizațiile de consumatori (Phare, 2003);

 15. E-Consumer Network (Socrates, 2004);

 16. Centrul European al Consumatorilor România (2008-2017);

 17. Întărirea capacității organizațiilor de consumatori în noile state membre;

 18. Partnership for Education and Research about Responsible Living;

 19. Consumer Law Ready (BEUC, 2018);

 20. Consumer Pro (BEUC, 2019).

În perioada următoare, resursele umane și financiare ale APC vor fi alocate pentru conștientizarea consumatorilor cu privire la pericolele generate de :

-          Poluarea electromagnetică;

-          Încălcarea drepturilor stipulate în Legea privind drepturile pacienților;

-          Alimentele falsificate, denaturate.

„Ne-am aştepta ca organizaţiile ce reprezintă consumatorii să cuprindă ... întreaga populaţie! Pentru că, repetăm: cine nu-i consumator? Evident, lucrurile nu stau astfel, pentru motivul că nimeni nu este consumator profesionist, aşa cum este profesionist în munca sa. Consumăm o mie de lucruri, dar ştim să facem unul singur. De aceea sociologii spun că interesul consumatorului este de natură difuză, iar organizarea unui spaţiu difuz depăşeşte limitele posibilului. Trebuie însă adus în discuţie adevărul istoric, care ne arată că primele voci care s-au exprimat în ideea promovării intereselor consumatorilor provin din cadrul societăţii civile; abia după o serie de astfel de acţiuni, autorităţile au luat act de acestea şi au înfiinţat organele specializate în acest sens. Avem ca urmare numeroase domenii în care aceste două tipuri de organizaţii se întretaie, dar subliniem cu tărie că fiecare  dintre acestea trebuie să acţioneze cu instrumente specifice: comisarul cu pixul care aplică legea, asociaţiile cu semnalele privind sumedenia de probleme întâmpinate de consumatori.” Doctor în economie, Emil Bojin, vicepreședinte APC

„Din păcate, după 30 de ani de democraţie nu au avut loc schimbări importante în privinţa respectării drepturilor consumatorilor de către operatorii economici. Cei care fac afaceri în România nu au înţeles cât de important este consumatorul pentru business-ul lor. Majoritatea afacerilor din România nu au ca element central consumatorul, ci realizarea cu orice preţ, în orice condiţii şi într-un interval de timp cât mai scurt a unor profituri uriaşe. La această stare de fapt a contribuit şi statul român, care prin instituţiile sale nu a întreprins suficiente măsuri atât în plan legislativ, cât şi din punct de vedere al supravegherii pieţei, pentru a proteja drepturile şi interesele consumatorilor români. În acest context, consumatorul român a fost supus unor experimente economice care, în unele situaţii, au dus la ruinarea a mii de familii, aşa cum s-a întâmplat în cazul creditării în franci elveţieni. La cele de mai sus, aş adăuga faptul că nici consumatorul român nu a înţeles importanţa susţinerii asociaţiilor de consumatori, care, în contextul economic şi politic actual, sunt singurele organizaţii care le pot apăra drepturile şi interesele economice.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC

Testimonialele prietenilor Asociației Pro Consumatori la împlinirea celor 30 de ani de activitate!

Klaus Müller, CEO Verbraucherzentrale Bundesverband e.V. | Federation of German Consumer Organisations

Dear colleagues from Pro Consumatori of Romania,

VZBV, the Federation of German Consumer Organisations, congratulates you to your 30th anniversary. We still dearly remember our first contacts and your fantastic hospitality when our organisations met for the first time - even before Romania became a member of the European Union. Since then a lot of time has passed, but some consumer challenges and problems remain the same: what are helpful consumer informations, how can we organise a strong collective redress, how can consumers and industry meet on eye level? United through the single market and the European Union and connected through BEUC you and we strive to strengthen consumers and their rights in Romania, Germany and through all of Europe. We hope you celebrate a great party and we are looking forward to continue our alliance.

Gerjan Huis, Veld Consumentenbond and Vicevpresident Beuc

I would like to congratulate you and APC with it’s 30th anniversary. You did, and are still doing, a great job, despite sometimes very difficult circumstances.

Congratulations again, and we toast on a successful future for APC.

Eleni Alevritou, EKPIZO President, MD

May your and your colleagues' vision for the organization to  become true in the years to come, with many achievements and successes...  I wish 'de profundis' the Asociatia Pro Consumatori - APC  to celebrate many other anniversaries every 30 years, regardless of the difficulties and frustrations that will surely occur. As demonstrated so far, you always find ways to overcome difficulties, small or great.

Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte Consiliul Concurenţei

Transmit în numele Consiliului Concurenţei sincere felicitări Asociaţiei Pro Consumatori pentru activitatea derulată în cei 30 de ani de la înfiinţare, dedicată apărării, promovării şi reprezentării drepturilor şi intereselor consumatorilor români. Politica de concurenţă şi politica de protecţie a consumatorilor sunt două feţe ale aceleiaşi monede, acestea fiind cel puţin complementare. Complementaritatea provine din faptul că ambele politici vizează obiective diferite, dar necesare pentru a avea pieţe funcţionale şi consumatori multumiţi.

În speranţa continuării colaborării dintre cele două instituţii, vă transmitem cele mai bune gânduri şi vă urăm mult succes în toate proiectele pe care le derulaţi. 

Sergiu Cora, Senior Editor, Șef Departament Social Antena 3

Dacă un sfert dintre cei care ne conduc ar avea perseverența și omenia domnului Costel Stanciu, România ar fi acea țară ca afară, cum de multă vreme ne-o dorim. Și, spun asta în cunoștință de cauză. Am aproape 10 ani de colaborare cu acest român autentic, care n-a uitat nicio clipă valorile acestui neam. Ba, mai mult, ori de câte ori a văzut că ceva nu este în regulă, ne-a atras atenția și a protestat pentru ca noi să deschidem ochii și să nu luăm totul așa cum ni se dă. Sunt mândru că mă aflu pe lista lui de prieteni și sper ca și de acum înainte să colaborăm tot atât de bine cum am făcut-o și până acum.

Mihaela Bîrzilă, jurnalist, realizator Antena 3/News Magazine

Felicitări pentru cei 30 de ani de activitate, pentru semnalele de alarmă pe care ați reușit să le trageți, astfel încât românii să fie mai bine informați și să își  cunoască drepturile! Chiar și eu am identificat cel puțin 10 metode prin care suntem FURAȚI la supermarket, la casa de marcat, la cântar, la raft. E mare lucru dacă reușiți să le arătați oamenilor cum să citească o etichetă în mod corect, ce pericole conțin alimentele pe care le cunsumăm, cum suntem păcăliți de unii producători. Mie nu-mi place să fiu păcălită nici la supermarket, nici în taxi, nici la restaurant, nici la coafor, nici în parc, unde nu primesc bon fiscal decât foarte rar. Îi învăț și pe copiii mei să fie atenți la etichetă, la data expirării, la numărul de E-uri, să nu se lase păcăliți de un ambalaj frumos colorat care ascunde un produs de slabă calitate. E important să știm ce cumpărăm, ce mâncăm, ce servicii plătim și cum să ne cerem drepturile. Informația înseamnă putere. Ca jurnalist, apreciez și susțin orice demers făcut cu bună credință pentru protecția consumatorilor. Mult succes în continuare!

Mihai Şomănescu, ActiveNews.ro

În cei aproape şapte ani de când fiinţează siteul ActiveNews.ro, am constatat cu bucurie că Asociaţia Pro Consumatori a fost şi este unul dintre cei mai activi actori ai societăţii civile româneşti. Bătăliile date de Asociaţia condusă de conf. univ. dr. Costel Stanciu nu sunt bătălii uşoare sau de imagine, ci ating chiar esenţa problemelor ce ţin de interesele poporului român. Cum s-ar zice, Asociaţia Pro Consumatori este unul dintre soldaţii naţiunii române, unul care luptă neîncetat pe multe fronturi nevăzute pentru sănătatea ţării noastre, din toate punctele de vedere. De aceea, pentru siteul ActiveNews este o mândrie să contribuie la popularizarea acţiunilor Asociaţiei Pro Consumatori şi cu această ocazie frumoasă, dorim să vă transmitem ani mulţi de viaţă pentru toţi cei care trudesc în organizaţia dumneavoastră, putere de muncă şi de luptă, pentru a îndeplini dezideratul pe care ni-l dorim cu toţii: un popor plin de viaţă şi o ţară liberă! La mulţi ani Asociaţiei Pro Consumatori şi felicitări domnule Costel Stanciu!

Irina Iordăchescu, artist liric

La mulți ani, APC!

Sunt bucuroasă că de 30 de ani existați, luptați pentru adevăr și ne informați corect asupra multor aspecte care ne pot afecta viața pe fondul ignoranței, pe atâtea planuri și în atâtea feluri! Cunosc greutățile pe care le-ați întâmpinat de atâtea ori, cunosc determinarea dvs și pregătirea care stă la baza atâtor semnale de alarmă, demersuri concrete și emisiuni la care ați participat, totul pentru ca noi să putem fi corect informați și astfel să putem face alegerile bune! Vă asigur de toată recunoștința, simpatia și susținerea! 

Virgil Virgilsen, tehnolog industria alimentară

Toate străduințele noastre de a trăi sănătos, de a ne crește copiii într-o lume normală, sunt practic anihilate de situația impusă de cei care conduc lumea. 5G și poluarea WiFi, tehnologia care creează dependență și este folosită pentru manipularea și controlul maselor, vaccinul impus cu forța și plin de otrăvuri, ne distrug sănătatea în așa fel că practic orice strădanie de a mânca sănătos și de a face sport, este ca și cum am încerca să astupăm cu degetele găurile dintr-o barcă care se scufundă. Omul de rând acceptă inconștient, iar cei care înțeleg ce se întâmplă, nu au curajul să facă nimic. APC este unul din puținii luptători din România care se opun acestor criminali planetari care lucrează atât de eficient la distrugerea noastră. Domnul Costel Stanciu este un participant nelipsit de la protestele în stradă sau Parlament, unde de multe ori am avut ocazia să-l însoțesc. La mulți ani! Și succes în continuare, situația în care ne găsim are nevoie acută de luptători pentru cauza noastră.

Dr. Florin Ioan Bălănică MBA CDN PhD

Protecția și siguranța consumatorului trebuie să fie o prioritate bazată pe știință și informare corectă pe înțelesul acestuia. Din punct de vedere al alimentației, mediul este unul obezogen, care predispune la boală, iar ofertele sunt de nerefuzat. Vocea consumatorului este mediatorul care face legatura între produs/aliment și oameni.

APC este partenerul consumatorilor, care în decursul timpului a fost și este vocea care susține sănătatea prin informare și educație!

Paul Marinescu, Profesor Emerit Universitatea din București

Asociația Pro Consumatori la 30 de ani de viață! Dacă analizăm atitudinea consumatorilor români din ultimii 30 de ani constatăm că evoluția acestora este impresionantă. Este evident că legislația specifică devine un factor extrem de important, iar cunoașterea acesteia este un imperativ pentru publicul larg. Evenimentele organizate de APC de-a lungul acestor ani au fost coerente și consistente dând posibilitatea consumatorilor să știe care le sunt drepturile, dar și obligațiile. Încurajarea consumatorilor să acționeze atunci când le sunt lezate drepturile, a fost unul din obiectivele asociației. Am participat la câteva evenimente organizate de APC și am constatat calitatea implicării factorilor de decizie în fiecare activitate. Asemenea asociații trebuie să fie încurajate de stat pentru că ele pot deveni un catalizator al reacțiilor socioeconomice. Este preferabil ca într-o societate oamenii să acționeze critic (în cunoștință de cauză) pentru că astfel, activitățile economice pot să fie îmbunătățite permanent. Cred că a venit vremea să trecem de la atitudinea "lasă că merge și așa" la atitudinea "așa nu mai merge". APC încurajează publicul să fie intransigent în legătură cu calitatea produselor și a serviciilor. Pe de altă parte, fiecare consumator este în egală măsură și producător și tocmai de aceea, atitudinea critică trebuie să aibă în vedere dubla ipostază a fiecărui individ - consumator și producător. Asociația are un rol esențial în educarea membrilor societății (care nu trebuie să fie doar spectatori, ci să susțină continuu activitatea acestei asociații).

La mulți ani, APC!

Adela Balea, comisar ANPC (aprilie 1994 - octombrie 2013) și profesor de chimie la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny"

Acum, în prag aniversar, aș vrea să spun câteva cuvinte despre APC. Ca organizație nonguvernamentală, a semnalat de-a lungul timpului o serie întreagă de nereguli de pe piața românească, nereguli începând de la etichetare, neconformități calitative și până la acordarea de garanții. Ca fost comisar OPC, pot spune că APC ne-a semnalat o serie întreagă de încălcări ale legii în domeniul protecției consumatorilor, astfel încât am putut interveni, prin puterea acordată de legiuitor, astfel încât agenții economici să nu facă abuz și consumatorii să fie protejați! Acum, la aniversare, vă urez, dle. Stanciu, multă putere de muncă și să aveți rezultate tot mai numeroase. Vă felicit de asemenea pentru tot ce ați făcut până acum și mai ales, pentru colaborarea cu mass media, astfel încât populația să fie cât mai bine informată, pentru că, după spun adeseori, cel mai bun controlor e consumatorul însuși!

La mulți ani, dragi colegi!

Daniel Bogiu, Senior Manager Retail Banking 

30 ani de activitate reprezintă un real succes în domeniul protecției consumatorului!

Vocea consumatorului se face des auzită prin intermediul acestei organizații și sper ca în continuare să ne ofere aceleași informații de real folos. Mă bucur că am avut onoarea să îl cunosc pe domnul conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC, o voce cu un puternic impact în zona de management și servicii publice.

Mihail Meiu, membru fondator APC

La împlinirea a 30 de ani de activitate, APC se poate mândri că este un nume de rezonanță în conștiința publică și că a căpătat un loc în inima consumatorilor din România. Efortul dlui. Costel Stanciu, care coordonează această asociație de foarte multă vreme, a făcut ca glasul consumatorilor să fie auzit și luat în seamă. Doresc acestei asociații să aibă activitate bună în continuare, succes în apărarea drepturilor consumatorilor și să se bucure și pe mai departe de același prestigiu câștigat prin muncă și devotament. 

Conf. univ dr. Daniel Moise, ASE București

Salvați vieți și destine! Vă mulțumim că aduceți la cunoștința opiniei publice pericolele ce ne pasc în cele mai obișnuite produse, pe care niciodată nu le-am considerat ca fiind periculoase! Nu doar produse alimentare, dar și jucării, medicamente etc!

Liana Jescu, profesor Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" Iași

La mulți ani, APC, la ceas aniversar!

Felicitări pentru activitățile desfășurate în vederea apărării și promovării drepturilor și intereselor consumatorilor, pentru demersurile de informare și educare a acestora. Foarte utile ne sunt studiile de piață și testele publicate cu privire la calitatea produselor existente pe piață, atunci când vrem să alegem produse sigure, care să nu ne afecteze viața, sănătatea, securitatea sau interesele legitime!

Mulțumim pentru colaborarea deosebită pe care am avut-o în ultimii ani, în scopul formării tinerelor generații de consumatori!

Succes în toate proiectele pe care vi le propuneți, pentru că acestea ne fac să ne simțim protejați față de practicile comerciale incorecte ale unor operatori economici!

Cătălina-Florina Tofan, inginer geolog

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate, vă urez La mulţi ani şi doresc să vă transmit aprecierea şi consideraţia mea cu privire la activităţile şi demersurile pe care le faceţi zilnic pentru a informa cetăţenii şi mai ales pentru a combate neregulile ce afectează calitatea vieţii. Vă felicit și vă doresc un parcurs la fel de productiv in continuare !

Adriana-Marinela Păduraru, asistent manager Romgermed Văcărești SRL

Felicitări pentru tot ceea ce faceți pentru consumatori, pentru mine și copilul meu, acest lucru este foarte important!

Mioara Tofan, Secretar general Comuna Vidra, judeţul Vrancea

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă şi activitate rodnică, doresc să vă adresez sincere felicitări şi urări de bine pe mai departe! Sunteţi o sursă de informare utilă, promptă şi corectă! La mulţi ani! 

Tamara (Popa) Cuprian

Asociația Pro Consumatori acționează pentru a asigura rolul activ al consumatorului de a oferi feed-back despre piață și de o solicita informații independente despre produse și servicii.

Crina-Nicoleta Frisch, avocat

Felicitări pentru 30 de ani de excelență în activitatea de informare, promovare și apărare a drepturilor consumatorilor.

Eduard Pascu, jurnalist

Am onoarea să vă salut și să vă felicit pentru întreaga muncă depusă pentru  protecția consumatorilor. În viziunea mea, sunteți singura organizație care, de 30 de ani, prin studiile efectuate și semnalările prezentate, încercați și nu de puține ori și reușiți, să aduceți standardul de Protecție a Consumatorului la nivel european. Lupta pentru 5G nu este ușoară având în vedere că vă luptați cu adevărați nababi, cu firme foarte puternice financiar, iar în România cinstea, onoarea și demnitatea sunt cuvinte desuete pentru unii politicieni.

Sorin Golea, jurnalist

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate vă doresc să aveți puterea de a continua munca de informare corectă a societății civile, indiferent de piedicile care vă ies în cale. La mulți ani!

România are nevoie de adevăr! România are nevoie de dumneavoastră.

Larisa-Giorgiana Burbea, student ASE București

Aș vrea să încep prin a vă spune că APC este un pion important în dezvoltarea durabilă a României prin demersurile și eforturile susținute pentru protejarea consumatorilor de orice ordin de pe teritoriul țării. Printre acestea vreau să enumăr lupta împotriva dublului standard, care ne face să fim egali cu orice european de rând, dar și prin promovarea produselor specific românești pe piața largă a comerțului. Pe lângă toate aceste idei, aș vrea să aduc în lumină și sfaturile utile despre alimentație care sunt promovate. România trebuie să fie mândră de o astfel de asociație ca APC prin tot ceea ce asigură țării.

Vă urez mulți ani de activitate și de acum înainte!

Stan Andreea, student ASE București

Vă doresc multă putere, răbdare și nu în ultimul rând sănătate pentru a vă lupta cu acest flagel: contrafacerea, care există în toate ramurile economiei. La mulți ani pentru cei 30 de ani de activitate! Vă mulțumim pentru implicarea și grija pe care ați purtat-o pentru noi, consumatorii, în toți acești ani! Sper ca în continuare să luptați pentru ca noi să avem parte de cele mai bune informații cu privire la produsele pe care le consumăm zi de zi! La mulți ani și mult succes în continuare!

Matei Andreea Cornelia, studentă ASE București

Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru noi, pentru toate informațiile pe care le primim despre produsele consumate zi de zi.

Felicitări tuturor membrilor APC România! Vă urez mult succes în tot ceea ce faceți!

La mulți ani! 

Camil-Ciprian Cîrnu, student ASE București

APC este o voce în România, prin studiile de piață și informarea noastră continuă. De multe ori, suntem nemulțumiți, deoarece ne plac și suntem atrași de anumite produse/servicii noi pe piață dar acestea au vicii ascunse și sunt foarte dăunătoare pentru sănătate, viața socială, iar cu ajutorul APC, conștientizăm pericolul și renunțăm la aceste lucruri dăunătoare din pripă, cât nu este prea târziu.

Mădălin-Alexandru Chiru, student ASE București

Aș vrea să urez un călduros la mulți ani pentru aniversarea celor 30 de ani de activitate ai APC. Este tipul de organizație ce încurajează populația la un stil de viață cât mai sănătos recomandându-le directive în a menține acest stil. Totodată, aceștia sprijină populația în anumite cazuri de abuz al producătorilor în care nu sunt introduse în totalitate specificațiile produsului și care pot afecta sănătatea consumatorului. Așadar le urez cât mai mulți ani și să protejeze consumatorii de produsele ce afectează sănătatea.  

Ecaterina-Gabriela Mitu, student ASE București

Vă mulțumesc în mod deosebit pentru munca depusă, pentru interesul acordat generației tinere! Chiar dacă unii oameni nu apreciază munca dumneavoastră, eu consider că ochiul vigilent al asociației ajută mulți români care nu ar cunoaște toate pericolele care îi înconjoară! Felicitări pentru cei 30 de ani de activitate, pentru semnalele de alarmă pe care le-ați dat și pentru perseverența și pasiunea dumneavoastră în această activitate!

Mult succes mai departe și la mulți ani!

Andra-Cristiana Coturbaș, student ASE București

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la începerea activității, aș dori să vă transmit aprecierea mea pentru proiectele desfășurate până în prezent și susținerea aferentă celor ce vor urma. Recunoașterea asociației atât pe plan național, cât și internațional este în deplină concordanță cu eforturile depuse și statutul câștigat.

Mihai Luca-Andrei, student ASE București

Doresc să vă felicit și să vă urez un călduros la mulți ani pentru cei 30 de ani de activitate prestată cu devotament și implicare la cel mai înalt nivel! Este o onoare pentru mine să scriu acest mesaj deoarece zilnic APC salvează viețile consumatorilor și îi învață ceea ce este bine, fapt ce conduce la dezvoltarea societății. Vă doresc putere, răbdare și sănătate pentru a găsi cele mai bune strategii cu scopul de a nimici toate pericolele pentru totdeauna!

Andreea Manole, student ASE București

La mulți ani APC !! De 30 de ani aduceţi la cunoștinţă multele nereguli ale produselor, atât calitativ, cât și de etichetare. Aţi ajutat mereu consumatorii atunci când s-au prezentat semnalări și an de an prin evenimente aţi adus un status curent pentru aceștia.  Apariția 5G accentuează și mai mult efectul pe care il are Wi-Fi asupra noastră, iar combaterea acesteia nu este deloc una ușoară și de aceea vă doresc și mai multă putere și răbdare în opunerea acestor noi mijloace de suprimare indirectă a exclusivităţii. Vă doresc ani la fel de productivi și plini de succes!

Maftei Diana-Elena, student ASE București

În primul rând vreau să vă urez un călduros "La mulți ani!" și sincere felicitări pentru activitatea desfășurată de-a lungul acestor 30 de ani. Aș dori, de asemenea, să vă mulțumesc pentru informațiile de calitate pe care le-ați oferit consumatorilor din România în tot acest timp și pentru că vă luptați pentru bunăstarea cetățenilor români. Felicitări pentru tot ceea ce ați realizat, pentru simțul civic și pentru dorința de a face dreptate!

Andreea Mogoș, student ASE București

La mulți ani cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de activitate! Respect și admirație pentru eforturile pe care le depuneți în mod constant pentru ca noi să trăim într-un mediu corect informat. Vă doresc succes și multă putere pe mai departe!

Mihaela-Isabela Marcu, student ASE București

Vreau să vă felicit pentru împlinirea a 30 de ani de activitate a asociației dumneavoastră! Vă doresc o profesie de cât mai lungă durată și cu cât mai multe proiecte complexe și utile precum și cele de până acum! 

Crina Panaite, student ASE București

Cu ocazia aniversării celor 30 de ani de activitate, doresc a vă transmite toată mulțumirea și recunoștința pentru ceea ce faceți prin această asociație, întrucât apărați cu adevărat drepturile și interesele consumatorilor. Vă urez succes în continuare și îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse!

Florina-Corina Nițulescu, student ASE București

Cu ocazia aniversării celor 30 de ani de activitate, țin să vă transmit toată recunoștința față de tot ceea ce faceți prin aceasta asociație. Vă doresc cât mai mulți ani prosperi și plini de activități frumoase!

Cătălina Paraschiv, student ASE București

La mulți ani, APC pentru cei 30 de ani de activitate! Vă felicit pentru munca depusă până acum și vă doresc mult succes pe viitor!

Georgiana-Daniela Maldis, student ASE București

La mulți ani pentru cei 30 de ani de activitate! Vă mulțumim pentru implicarea și grija pe care ați purtat-o pentru noi, în toți acești ani!  Vă urez mult succes !

Elena Mădălina Matei, student ASE București

Cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de activitate doresc să vă felicit și să vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți constant pentru cetățeni și pentru longevitatea de care dați dovadă în activitatea dumneavoastră. La mulți ani, APC România!

Elena Nicoleta Olaru, student ASE București

Felicitări pentru îndelungata activitate și pentru toate lucrurile frumoase și importante pe care le-ați realizat în acești ani!

Vă urez la mulți ani și la cât mai multe reușite ca cele pe care le-ați avut până acum deoarece acestea au contribuit enorm la dezvoltarea societății ! 

Bianca Ioana Moiseanu, student ASE București

Mult succes în continuare faceți o treabă minunată. 

Alexandra Nicoleta Pătru, student ASE București

Felicitări cu ocazia sărbătoririi celor 30 de ani de activitate! La cât mai multe reușite!

Balla Otto, student Universitatea "Nicolae Titulescu" București

Din păcate trăim într-o lume instabilă, plină de capcane comerciale, incertitudini și oferte dubioase care nu fac altceva decât să otrăvească planeta. În cei 30 de ani de existență ai APC-ului am văzut o luare de atitudine fără precendent pentru multe nereguli din comerțul nostru, din industriile noastre. Am văzut o politică reală de protecție a consumatorilor, am văzut multe luări de atitudine și multe acțiuni de protest și pichetări.  Nu aș ezita să-l amintesc pe dl. conf. univ. dr. Costel Stanciu pe care am avut onoarea să-l cunosc și personal, participând cu interes la orele dumnealui. As dori pe această cale să susțin în continuare APC având speranța că prin militanții săi să avem un tratament egal cu ceilalți consumatori europeni.

La mulți ani! Mult succes! 

Andreea-Bianca Nica, student Universitatea "Nicolae Titulescu" București

Succesul nu este un scop în sine, ci un rezultat. APC este rezultatul entuziasmului, perseverenței, disciplinei și al pasiunii cu care se dedică obictivelor sale. Este o asociație cu adevărat de succes care prin îndeplinirea scopurilor sale, aduce valoare și schimbare în viața oamenilor. Susțin APC pentru că este șansa care favorizează doar mințile pregătite, este șansa unică prin care te poți face auzit pentru că tăcerea ta nu te va proteja. Succesul real este APC.

Cristina Roxana, student Universitatea "Nicolae Titulescu" București

Felicitări pentru cei 30 de ani de activitate!!!! Apreciez toată  munca depusă pentru noi și totodată mă bucur că încă sunt persoane și echipe care fac un efort pentru sănătatea noastră! La cât mai mulți ani și cât mai multe realizări!

Dobrescu Alexandra, student Universitatea “Nicolae Titulescu”/ Inspector Resurse Umane

Atunci când iți pasă de tine. Atunci când îți pasă de oamenii dragi, de cunoscuți și de necunoscuți. Atunci când îți dorești să creezi un mediu mai bun, mai sănătos și mai eficient. Atunci când știi că e important să pui bazele a "ceva", ca să poată să fie construit, crescut. Atunci când știi că primul pas e cel mai greu, dar și cel mai important. Atunci când vrei să educi, să inspiri și să ajuți oamenii. Atunci când îți concentrezi toate resursele pe probleme de interes național.  Atunci când conștientizezi că sănătatea este cel mai important "dar" pe care îl avem și acesta trebuie conservat. Atunci când alegi să faci fapt bune, fără să aștepți recompensă materială. Atunci când deși știi că e greu să mobilizezi oamenii, să-i faci să înțeleagă ce e cu adevărat important și totuși ai ambiția de a-i pune la curent cu întâmplările cotidiene, care ne afectează. ATUNCI reușești să reziști 30 de ani și să schimbi lucruri și mentalități.

La mulți ani, Asociația Pro Consumatori! Vă doresc să rămâneți în continuare vocea noastră, a consumatorilor!

Nicoleta Stăncel, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

Vă susținem în campaniile dumneavoastră, atât în cea de eliminare a taxei OXIGEN inventată de dna. Gabriela Firea, cât și în campania împotriva tehnologiei 5G, care după părerea noastră, nu este benefică nici pentru mediul natural în care trăim, nici pentru noi oamenii.

Vă mulțumim !

Georgian Valentin Piroiu, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

Asociața Pro Consumatori a luptat timp de 30 de ani pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor în raport cu agenții economici și instituțiile statului. Consider că ar trebui să aducem mulțumiri tuturor membrilor acestei asociații și să sperăm ca și pe viitor să ne simțim protejați. 

Ruxandra Patachi, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

Aveți aprecierea și considerația mea pentru tot ce faceți pentru noi, consumatorii.  Românii au nevoie de informație corectă și dumneavoastră chiar le-o puteți oferi! Vă doresc succes în continuare, multă putere de muncă și atingerea cât mai multor obiective.

George Coman, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

Pe 10 februarie 2020 APC împlinește 30 de ani de activitate, iar cu această ocazie vreau să vă transmit un sincer și călduros: "La mulți ani!". 

Tomescu Georgiana, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

La mulți ani, APC!  30 de ani de implicare și seriozitate! Vă doresc mult succes în continuare!

Noi, tinerii vă suntem recunoscători pentru tot ceea ce faceti, sunteți un exemplu pentru generația noastră.

Melania Roșculescu, student Universitatea “Nicolae Titulescu”

Mult succes în tot ce faceți,  putere de muncă,  sunteți  minunați!

 

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark