Avioanele

 

Dr. Ec. Emil Bojin

 

Între măsurile cerute de luptătorii pentru salvarea planetei se numără şi renunţarea la transportul aerian: avioanele emit bioxid de carbon, care este cauza majoră a schimbărilor climatice. Consecventă cu această teorie, celebrissima ecologistă Greta Thunberg a traversat Oceanul Atlantic într-un iaht. Problema este că această măsură, şi multe altele, este în acută contradicţie cu interesele consumatorilor. Practic, ni se cere să consumăm mai puţin, deoarece consumul ar fi motivul pentru care iernile sunt mai blânde şi uraganele mai vijelioase.

 După cum în Statele Unite studenţii cer dărâmarea statuilor lui Cristofor Columb, acuzat că a adus capitalismul în America, şi în România aşteptăm ziua în care persoanele frământate de viitorul planetei vor solicita  condamnarea post-mortem a unui Henri Coandă sau Aurel Vlaicu, pe motiv că au contribuit la dezvoltarea aviaţiei, ei fiind deci principalii vinovaţi (alături de Fraţii Wright şi alţi câţiva) pentru situaţia climaterică din prezent (până atunci, un parc naţional din statul american Montana a eliminat plăcuţele cu textul care prezicea dispariţia gheţarilor până în 2020).

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark