Calu Monica, Asociația Pro Consumatori, ocupă un mandat la Autoritatea Bancară Europeană

 

 

Calu Monica, jurist, expert în dreptul consumatorilor la Asociația Pro Consumatori, va face parte timp de doi ani si jumătate din  Grupului Părților Interesate din domeniul bancar (Banking Stakeholder Group  BSG) al Autorității Bancare Europene (EBA), cu sediul la Paris.

Din data de 16 mai 2019, Calu Monica a preluat acest mandat în grupul stakeholderilor de pe lângă autoritatea de reglementare și supraveghere din domeniul bancar, European Banking Authority.

Autoritatea Bancară Europeană este o autoritate a Uniunii Europene care are ca obiectiv asigurarea unui nivel eficient și consecvent de reglementare și supraveghere prudențială în întregul sector bancar din UE. Obiectivele sale generale sunt menținerea stabilității financiare în UE și asigurarea integrității, eficienței și bunei funcționări a sectorului bancar. Autoritatea bancară europeană este o autoritate independentă, însă răspunde în fata Parlamentului European, a Consiliului Uniunii Europene și a Comisiei Europene

Rolul Grupului Părților Interesate din domeniul bancar (Banking Stakeholder Group) al Autorității Bancare Europene BSG este de a oferi consultanță Autorității Bancare Europene (EBA) și de a facilita consultarea părților interesate în domenii relevante pentru sarcinile acesteia. BSG este consultată cu privire la procesele de reglementare pe care EBA intenționează să le emită, cum ar fi: standarde tehnice de reglementare și standarde tehnice de punere în aplicare, precum și orientări și recomandări. Grupul poate, de asemenea, să prezinte Autorității avize și recomandări cu privire la orice aspect legat de sarcinile Autorității, acordând o atenție deosebită culturii comune de supraveghere, consultărilor între părți ale autorităților competente și evaluării evoluției pieței bancare. Toate proiectele de documente elaborate de autoritate sunt discutate în cadrul grupurilor de lucru și a comitetelor permanente, unde autoritățile naționale pot furniza informații. EBA colaborează, de asemenea, în mod periodic, cu alte organisme și instituții, în executarea mandatului său, desfășoară consultații publice deschise, dacă este cazul, cu privire la documentele de reglementare (standarde tehnice, ghiduri etc.) pentru a se asigura că toți actorii și toate părțile interesate pot furniza informații despre viitoarele ghiduri și standarde din sectorul bancar. Autoritatea solicită, de asemenea, observații și recomandări din partea Grupului părților interesate din domeniul bancar, un organism instituit prin regulamentul Autorității Bancare Europene, în vederea facilitării consultărilor cu părțile interesate.

Grupul părților interesate din sectorul bancar din cadrul Autorității Bancare Europene este compus din 30 de membri numiți pentru a reprezenta în proporții echilibrate instituțiile de credit și de investiții care operează în Uniune, reprezentanții angajaților lor, precum și consumatorii, utilizatorii serviciilor financiare, cadrele universitare și reprezentanții IMM-urilor. Rolul Grupului este de a facilita consultarea părților interesate în domenii relevante pentru sarcinile ABE.

În Grupului Părților Interesate din domeniul bancar, Calu Monica vine cu experiență relevantă în consultanța juridică pe domeniul financiar-bancar.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark