Consumatorii şi serviciile financiare

Asociatia Pro Consumatori, a participat astazi, 25 octombrie 2018   la European Banking Authority, la un workshop dedicat problemelor actuale  ale consumatorilor de servicii financiare.
 
Printre aspectele abordate se regasesc: supraindatorarea consumatorilor, evaluarea bonitatii financiare a consumatorilor, practici neloiale ale furnizorilor de servicii financiare  si clauze abuzive in contracte, produsele financiare cu grad ridicat de complexitate, transpunerea in legislatiile interne a Directivei Creditelor Ipotecare si efectele implementarii acestei directive asupra consumatorilor.
 
Desigur, nu puteau sa nu fie acoperite si subiectele societatii si pietei digitale, respectarii dreptului la protectia datelor si dreptul la viata privata, perspective  ale tranzactionarii  monedelor virtuale si riscurile asociate acestora.  
 
Discutiile cu reprezentantii EBA si  ai industriei serviciilor financiare au fost deosebit de animate, detaliate si exemplificate cu situatii reale intalnite in activitatea curenta de reprezentantii asociatiilor de consumatori. La acest workshop au fost prezente asociatii de consumatori din Romania, Portugalia, Norvegia, Malta, Belgia, Spania si Ungaria, alaturi de reprezentantul Organizatiei Europene pentru Consumatori,  BEUC si Finance-Watch Belgia .
 
De asemenea, gazdelor noastre de la European Banking Authority li s-au alaturat reprezentantii Bancii Centrale Irlandeze, Banca d'Italia, Banco de España.
Scopul acestui workshop a fost schimbul de opinii si informatii cu privire la situatia consumatorilor de servicii financiare, analiza studiului privind Consumer trends, realizat de EA si  gasirea de solutii potrivite pentru crearea unor produse mai putin riscante pentru consumatori.
 
La acest eveniment, Asociatia Pro Consumatori a fost reprezentata de dna Calu Monica, jurist expert APC Dreptul consumului.
pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark