Continuarea programului Consumer Law Ready

 Asociația Pro Consumatori, împreună cu Organizația Europeană a Uniunilor de  Consumatori, BEUC, anunță continuarea programului de instruire „Consumer Law Ready” – Pregătiți pentru protecția consumatorilor.

Consumer Law Ready este un program de formare destinat în special întreprinderilor mici și mijlocii, desfășurat la nivelul întregii UE. Instruirea oferită în cadrul programului Consumer Law Ready oferă experților din domeniul dreptului consumatorilor cunoștințele și competențele necesare pentru instruirea IMM-urilor în aspecte actuale ale dreptului consumatorului.

Programul Consumer Law Ready (Pregătit pentru protecția consumatorului) este organizat sub egida BEUC și avizat de Comisia Europeană și constă în desfășurarea de cursuri de instruire în domeniul legislației protecției consumatorilor ținut cu antreprenorii, cu reprezentanții organizațiilor de consumatori și chiar cu simpli consumatori.

Acest program de instruire în domeniul protecției drepturilor consumatorilor care a fost lansat în 2017 urmărește crearea unei rețele de formatori din cadrul IMM-urilor, care, la rândul lor, să deruleze cursuri de pregătire, pentru educarea și informarea altor agenți economici privire la protecția drepturilor consumatorilor. În anul 2018 Asociația Pro Consumatori a organizat și a ținut cursuri la nivel național care au creat mai mult de 30 de formatori în acest domeniu. Asociațiile de consumatori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene care s-au angajat în acest program, au pregătit, până acum, peste 750 de traineri din cadrul IMM-urilor. Pentru a dezvolta rețeaua de formatori, Comisia Europeană și BEUC au decis continuarea programului și în 2019.

Cursul constă din parcurgerea a cinci module: Cerințe de informare precontractuală în relația cu consumatorii; Dreptul de retragere al consumatorului; Drepturile și garanțiile consumatorilor, Practici comerciale neloiale și clauze contractuale abuzive; Soluționarea alternativă a litigiilor (ADR) și soluționarea online a litigiilor (ODR). După parcurgerea pachetului de curs, participanții vor obține certificatul de formator în domeniul drepturilor consumatorilor. Programul are un site dedicat formatorilor care au promovat testul de la finalul cursului, https://www.consumerlawready.eu.  Pe acest site, formatorii găsesc resurse de informații, exemple ilustrate cu material video și studii de caz privind protecția drepturilor consumatorilor. De asemenea, pe site există și un forum unde pot discuta problemele specifice acestui domeniu cu formator din toată Uniunea Europeană.

 contact:office@apc-romania.ro

 

www.apc-romania.ro                                                                                        consumerlawready.eu

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark