Grafică periculoasă

Atragem atenţia factorilor responsabili, cine or fi aceia – Administraţia Drumurilor, Primăria Capitalei, Poliţia de circulaţie … - asupra unei noi distracţii a bucureştenilor: acoperirea cu vopsea a semnelor de circulaţie. Ca urmare, şoferii nu pot distinge semnificaţia desenului de pe suportul de tablă şi se expun unor pericole sau… unor amenzi. În cel mai rău caz se pot întâmpla accidente soldate cu victime.

Această „modă” a apărut după ce autorii au constatat că mâzgălelile cu spray de pe clădirile Bucureştiului, mai ales de pe arterele centrale, sunt tolerate de câţiva ani. Moda grafitti este importată din occident, dar adaptată la particularităţile locale; acolo se pot întâlni şi desene interesante, acolo se găsesc la periferia marilor oraşe, acolo se văd când începe să se apropie trenul de acestea, pe garduri vechi şi fabrici părăsite. La noi e altfel: pe Bd. Magheru, prin Centrul Vechi, pe monumente sau pe blocurile reabilitate termic şi recent zugrăvite.

Este necesar ca autorităţile să intervină!

 

-->

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activBugetul FamilieiTotul despre DAE

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite BucurestiTatiCool

Facebook

Parteneri

InfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCConsumer ChampionUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark