Consumăm şi serviciile publice, care ţin de primărie. De exemplu, salubritatea oraşului. Atragem atenţia autorităţilor asupra unei situaţii care pare că este scăpată de sub control. Este vorba de centrul Bucureştiului, care de la o vreme arată ca o gară părăsită, unde şi-au făcut de cap tot soiul de vandali. Este ciudat că tocmai centrul oraşului nu a beneficiat de reabilitarea blocurilor, operaţie care merită toată lauda. Este inexplicabilă indiferenţa la gunoaiele din faţa Ateneului şi din alte multe locuri. Aşteptăm ca cineva, plătit din impozitele locuitorilor, să pună mâna pe mătură, iar altcineva pe o bidinea cu var. Priviţi imaginile următoare spre edificare:
Piaţa Romană:
Bd. Magheru. Statuia lui Enescu foloseşte pentru amuzamentul trecătorilor; aici i s-a pus în palmă un telefon mobil. Statuia trebuia pusă pe un soclu înalt, cum stă orice statuie.
Fostul Cinema Patria:
Bd. Magheru. Trotuar degradat:
Piaţa Ateneului; benă de gunoi pe trotuarul recent modernizat:
Fostul Cinema Scala:
Bd. Bălcescu:
Strada N. Golescu, în spatele Ateneului:
Fosta piscină cu valuri Lido:
Intrarea Ateneului Român:
Grădina Ateneului spre Hotel Hilton Athenee Palace:
Între Palatul Regal şi Ministerul de Interne, monumentul celor căzuţi în 1989:
Strada Academiei:
Universitatea de Arhitectură:
Cităm plăcuţa străzii: Bd. N. Bălcescu, om politic:
Str. Arghezi colţ cu Batiştei:
Piaţa Amzei:
Universitatea:
Bloc cu plăcile memoriale ale scriitorilor Virgil Gheorghiu şi Cezar Petrescu, Str. C.A. Rosetti:
Str. Arthur Verona. Cităm de pe placa memorială: "Pe aceste locuri, în casa lui Titu Maiorescu, a citit în cercul Junimii pe data de 24 aprilie 1882 poemul Luceafărul, poetul nostru naţional Mihai Eminescu". Inspectoratul pentru cultură şi artă al Municipiului Bucureşti: