Proiectul SHARE IT

În data de 23 ianuarie 2018, la sediul BEUC din Bruxelles a avut loc o întâlnire a reprezentaţilor asociaţiilor de consumatori, membre BEUC, pentru punerea in aplicare a proiectului ”ShareIT”.
Şedinţa a fost condusă de dl.Iohannes Kleis , PR-ul organizaţiei europene de consumatori.
Domnul Kleis a anunţat ordinea de zi , solicitând participanţilor să informeze organizaţiile din care fac parte despre desfăşurarea şedintei.
BEUC a adoptat un rol coordonator pentru sprijinirea contribuţiei şi evolutiei comune a resurselor IT şi unde este necesar şi posibil, pentru obţinerea unui sprijin financiar legat de adoptarea şi implementarea costurilor.
Discuţia a continuat cu detalierea proiectului Share IT, care reprezintă o altă strategie de punere în valoare a resurselor IT şi de dezvoltare a funcţiilor programelor,pentru a facilita cooperarea membrilor.
Lansarea sa este mai uşor realizabilă datorită unei oportunităţi de finanţare suplimentară a Comisiei Europene pentru anul2018 . Bugetul alocat este de 100.000 euro.
Scopul acestei întâlniri a fost împărtăşirea ideilor şi cunoştintelor reprezentanţilor organizaţiilor de consumatori şi detalierea instrumentelor IT utilizate în folosul consumatorilor, pentru a putea fi implementate şi în alte organizaţii.
Un exemplu a fost aplicaţia companiei aeriene RyanAir, denumita ''Flight rights'', care ajută consumatorii să înţeleagă drepturile pe care le au atunci când călătoresc.
În continuarea şedintei au fost prezentate aplicaţiile software ale membrilor participanţi şi cum pot fi ele implementate în alte organizaţii .
S-a pus problema bugetului alocat pentru achiziţionarea acestora şi dacă pot fi accesate de către toţi consumatorii, în mod gratuit.
Principalele puncte de discuţii între membri a fost dacă aceste instrumente pot fi accesibile ,cine conduce această acţiune şi ce ar trebui să luăm în considerare când facem transferul acestor aplicatii către alte organizaţii pentru care prezintă interes.
Fiecare participant şi-a exprimat opinia în legatura cu instrumentele IT pe care doresc să le implementeze în asociaţiile de consumatori din care fac parte şi s-a stabilit că la următoarea şedinţă să fie expuse metodologia ,adaptarea şi bugetul acestora.

 

Elena Grapă

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark