Ziua mondială a apei

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Pe data de 22 martie se marchează Ziua Mondială a Apei. Cu acest prilej, Asociaţia „Pro Consumatori” a organizat, în colaborare cu SC Aqualight, o masă rotundă în sala Rouge a hotelului Yesterday din Bucureşti. Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Apei este: RĂSPUNSUL ESTE ÎN NATURĂ. Cum putem reduce inundaţiile, seceta şi poluarea apei? Folosind soluţiile pe care le găsim în natură.

Dl conf. Univ. dr. ec. C. Stanciu a deschis întâlnirea, arătând o serie de probleme identificate în modul de prezentare a unor mărci de apă îmbuteliată. Au luat apoi cuvântul reprezentanţii unor instituţii publice, precum Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Asociaţia Română pentru Standardizare, ca şi din partea unor companii de profil, anume Cumpăna şi Aqualight.  Dl. V. Ingeaua, din partea Aqualight, a prezentat o comunicare privind metodele de îmbinare a soluţiilor naturale de tratare a apei cu tehnologiile moderne. Dl. V. Virgilsen a prezentat experienţa din Danemarca privind utilizarea apei, pledând pentru o economie ecologică, sustenabilă, în care se preferă apa de la robinet celei îmbuteliate.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea  unei cercetări de piaţă privind apele minerale comercializate în marile magazine, efectuate de APC, care a identificat o serie de aspecte privind compoziţia apelor minerale, cât şi preţul acestora.

Prezentare C. Stanciu

Prezentare V. Virgilsen

Prezentare E. Bojin

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark