5 întrebări pentru ANPC!

Scrisoare deschisă: APC solicită transparență din partea ANPC cu privire la acțiunile de control specifice Comandamentului pentru Energie!

 

Stimate domnule Mihai Culeafă - Președinte ANPC,

Stimate domnule Paul Silviu Anghel – Director General Direcția Generală Control și Supraveghere Piață, 

 

Asociația Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică, cu peste 31 de ani de activitate în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor, a luat act cu îngrijorare de rezultatele acțiunilor de control asupra furnizorilor de energie electrică și gaze naturale realizate de  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Analizând informațiile din cele două comunicate de pe site-ul ANPC, din 14 ianuarie și 17 ianuarie 2022, experții APC au constatat că aceste informații au un caracter pur statistic și nu-i pot ajuta pe consumatorii de energie electrică și gaze naturale. Având în vedere acest lucru, dar și obligația ANPC de a informa permanent consumatorii asupra serviciilor care le pot afecta interesele economice, APC vă solicită să faceți cunoscut consumatorilor printr-un comunicat public răspunsurile la următoarele întrebări:

  1. Care a fost cuantumul amenzii primite de fiecare societate comercială din cele 30 menționate în comunicatul din 14 ianuarie 2022 (ANPC - Autoritatea pentru protectia consumatorilor)?

  2. Care este denumirea societăților comerciale la care se face referire în comunicatul din 17 ianuarie 2022 (ANPC - Autoritatea pentru protectia consumatorilor)?

  3. Care este cuantumul amenzii pentru fiecare societate comercială care nu a fost nominalizată în comunicatul din 17 ianuarie 2022?

  4. Care au fost dispozițiile legale încălcate de fiecare societate comercială sancționată?

  5. Care sunt neconformitățile constatate la fiecare societate comercială sancționată contravențional?

Răspunsurile la întrebările de mai sus le vor fi de folos consumatorilor, în sensul verificării existenței acelor nereguli în contractele de furnizare de energie electrică și/sau de gaze naturale, respectiv în facturile primite de la societățile comerciale sancționate contravențional cu ocazia acestor controale.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark