Concursul “Alege! Este dreptul tău” 2012-editia a X-a şi-a desemnat câştigătorii

Concursul “Alege! Este dreptul tău” 2012-ediția a X-a şi-a desemnat câştigătorii

Concursul național pe teme de protecția consumatorilor, "Alege! Este dreptul tău", organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor împreună cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului s-a încheiat vineri, 21.07.2012, cu festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de-a X-a ediții.

Concursul s-a desfăşurat în Centrul de agrement  “New Paradise” din Eforie Sud si s-a bucurat de  participarea unui numar de  84 de elevi, care si-au demonstrat cunostintele din domeniul protectiei consumatorilor pe parcursul a două etape: concursul individual (eseu si test grila) si concursul pe echipe (studiu de caz, interpretare spot publicitar, realizare a unui poster etc.). Tot în cadrul concursului au fost premiate desenele realizate de elevii claselor I – VI  precum şi etichete executate de elevii claselor VII – VIII.

Cu această ocazie, domnul Marcel Bogdan Pandelică a subliniat importanţa concursului în strategia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor de informare şi educare a cetăţenilor, în special a tinerilor consumatori, privind cunoaşterea drepturilor pe care le au în calitate de consumatori şi influenţa indirectă asupra operatorilor economici în realizarea de produse de calitate, care să corespundă cerinţelor unui consumator avizat.

Câştigătorii concursului la proba individuală au fost:

Gora Alexandra Ana, locul I, Colegiul Economic “D.Cantemir” Suceava;

Sârbu Raluca Elena, locul II, Colegiul Economic Buzău;

Memetea Cosmin Bogdan, locul III, Colegiul Economic “Partenie Cosma” Oradea.

Câştigătorii probei pe echipe au fost:

Locul I-echipa formată din elevii din judeţele Satu – Mare, Bihor şi  Maramureş

Memetea Cosmin Bogdan, Colegiul Economic “Partenie  Cosma” Oradea;

Purda Oana, Colegiul Economic “Partenie  Cosma” Oradea;

IluK Manuela Cristina, Colegiul Economic “N.Titulescu” Baia Mare;

Petric Paula Florina, Colegiul Economic “N.Titulescu” Baia Mare;

Topan Cătălina Bianca, Gr. Şc. Industrie Alimentară “Emil Palade” Satu – Mare;

Ciorbă Florin Grigore, Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi” Satu Mare.

 

Locul II-echipa formată din elevii din judeţele Ilfov, Buzău şi Prahova

Sârbu Raluca Elena, Colegiul Economic Buzău;

Paraschiv Alexandra, Colegiul Teoretic Buzău;

Dinu Iuliana Roxana, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Slobozia;

Nicu Andreea Elena, Liceul de Artă “I. Perlea” Slobozia;

Irimia Raluca Aniela, Colegiul Economic “V.Madgearu” Ploieşti;

Mihai Aura Florentina, Colegiul Economic “V.Madgearu” Ploieşti.

 

Locul III-echipa formată din elevii din judeţele Cluj, Bistriţa – Năsăud şi Sălaj

Morar Lavinia Florina,  Colegiul Economic “Iulian Pop” Cluj Napoca;

Borzaşi Mihai, Colegiul Economic “Iulian Pop” Cluj Napoca;

Cîmpan Alex Bogdan, Colegiul Naţonal “Petru Rareş” Beclean;

Floroaie Florina Maria, Liceul Teoretic “S.Haliţa” Sângiorz Băi”;

Ciordaş Diana Corina, Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleul Silvaniei;

Man Natalia Mădălina, Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleul Silvaniei.

 

Stabilirea câştigătorilor a fost realizată de o comisie alcătuită din Cătălina Chendea, inspector general în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, preşedinte al comisiei, Mirela Şişman, inspector în Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Georgeta Mocanu, comisar superior la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Viorica Ierimia şi Adina Frâncu membre a Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, Daniela Cârmaciu, specialist marketing şi comunicare “Tetra Pak Balkans” SRL şi Florentina Varga, redactor “Radio România Actualităţi”.

Concursul a prilejuit  participanţilor nu numai o întrecere privind cunoştinţele din domeniul protecţiei consumatorilor, ci şi o afirmare a invetivităţii şi a spiritului de echipă, atât în cadrul probei studiu de caz ce a avut ca cerinţă alcătuirea unei scenete privin procurarea de fonduri pentru o asociaţie de consumatori, cât şi în elaborarea unui poster reprezentativ pentru regiune lor.

Posterele au surprins prin originalitate, materialele folosite, cât şi prin sinteza elementelor locale.

Desenele şi etichetele realizate de elevii claselor I – VIII s-au remarcat prin alegerea culorilor, realizare şi căutarea artistică întro temă dificilă – protecţia consumatorilor, informarea şi educarea lor.

          

        

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor felicită toţi elevii participanţi la acestă ediţie și mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.

Anul acesta, partenerul principal al ANPC în pregătirea concursului a fost Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, organizaţie neguvernamentală cu performanţe notabile în informarea şi protejarea consumatorilor. APC România felicită toţi elevii participanţi la această ediţie şi mulțumește tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.

Parteneri/sponsori ai concursului (în ordine alfabetică):

Apa Nova, Ascendnet, BRD, Carrefour, Cetelem, Covalact, Coca-Cola Hellenic, Cosmote, Danone, Dr.Oetker, LaDorna, LaMonza, OMV Petrom, Parmalat, Paralela 45, Provident, Raiffeisen Bank, Rao Distribuție, Romaqua, Scandia, TBI Credit, Wrigley.

Broșura acestei ediții poate fi consultată la pagina de publicații a APC România - http://www.apc-romania.ro/media/pdf/alege-2012-10.pdf.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark