Alertă la nivel european - încălţăminte pentru copii cancerigenă!

Asociația Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică, statut obținut prin H.G. nr. 1106/2005, organizație cu activitate neîntreruptă de peste 31 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor (www.apc-romania.ro), membru în Organizația Europeană a Consumatorilor din anul 2005, singura organizație de consumatori din România calificată să introducă acțiuni în justiție în baza Directivei nr. 1828/2020 privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor (https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/romania_country_fich_en_2.pdf), face cunoscut consumatorilor alerta europeană transmisă astăzi 26 noiembrie 2021 de Germania prin Sistemul european de alertă rapidă Safety Gate cu privire la existența pe piața Uniunii Europene a produsului „Sandale pentru copii din piele roz” fabricat în Tunisia, în compoziţia pielii găsindu-se prin analiză de laborator o cantitate de 5,6 mg/kg crom VI (crom hexavalent). În Uniunea Europeană este interzis folosirea cromului hexavalent la tăbăcirea pieilor utilizate la fabricarea încălțămintei. Toxicitatea şi mutagenicitatea cromului hexavalent sunt bine-cunoscute. Expunerea la compuşii cromului hexavalent poate cauza alergii cutanate, dermatite, ulceraţii, perforaţii ale septului nazal şi carcinoame bronşice.

În vederea identificării cu ușurință a acestui articol, facem cunoscut următoarea descriere a produsului:

  • sandalele pentru copii din piele roz au tălpi din plastic de culoare argintiu-roz pe fața produsului, pe linia mediană a sandalei, fiind aplicate două inimi strălucitoare.

  • produsul este ambalat într-o cutie verde.

  • marca produsului este Bambulini.

Fiind vorba despre un produs contrafăcut și având în compoziția acestuia o substanță cancerigenă, Asociația Pro Consumatori le recomandă consumatorilor în situația în care identifică la vânzare acest produs să anunțe următoarele instituții ale statului: Poliția sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Județene pentru Protecția Consumatorilor.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark