Am zâmbit la: reclama, sufletul comerțului

Dacă tot suntem în prag de sărbătoare, să zicem şi noi precum Creangă: decât să nie sfădim, hai mai ghini să şăguim! Iată aşadar următorul pamflet. (Specie literară, descrisă în manualul de Limba  Română, nu în dicţionarul englez-român).

Să începem cu maestrul covrigar. El plămădeşte cu drag pentru noi! El nu este interesat să-şi vândă marfa, să scoată un profit; nu, el este mânat de un profund sentiment filantropic, el plămădeşte covrigii cu drag, pentru noi! Mai ales dacă ne-am săturat de produse congelate!  Se vede treaba că mâna invizibilă, dibuită de taica Adam Smith, n-a ajuns să pipăie malurile Dâmboviţei ...

Dar iată şi o nouă realizare autohtonă: trăieşte şi munceşte printre noi, stimaţi consumatori, numărul unu mondial în epilare definitivă!!! Era şi cazul, ne grăbim să-l trecem alături de Traian Vuia, Petrache Poenaru sau Henri Coandă. Mulţi s-au străduit la o aşa grea ispravă, şi în zadar! Suntem mândri că suntem contemporani cu artiştii epilării definitive! Dar oare îi merităm?

Ne întâlnim aici cu vechii noştri prieteni, cei din categoria „pentru mine gândeşte altul!”. Ei au optat să folosească drept siglă frunza de arţar roşie, de pe steagul canadian. Ce să facă şi ei: frunza de stejar e luată de rugbişti, cea de brad de Moşul ... Şi dacă a mers la case şi mai mari, o merge şi la noi!

Spiritul combativ nu lipseşte – păi cum să lipsească?! – din panoplia omului de afaceri. Aşa că îl vedem în vitrină pe idolul tineretului, emblema revoluţioniştilor şi spaima frizerilor, celebrul Che Guevara. Căci o havană de calitate este nedespărţită de marele erou al luptei proletare.

 În fine, avem o veste bună şi pentru consumatorii de servicii funerare: în această prăvălie se lucrează ca la carte! Mai precis, după Manualul Calităţii, căci profesioniştii înmormântărilor şi-au certificat serviciile conform standardului ISO 9000.  Ce înseamnă asta ... se sparie gândul, aşa că ne oprim aici.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark