Amendamentele aduse OUG 50/2010 nu sunt conforme cu Directiva 48/2008

APC România a analizat cele mai importante amendamente adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare în cadrul avizului asupra Proiectului de Lege pentru aprobarea OUG 50/2010.


Considerăm că acestea nu fac decât să reflecte poziţia mediului bancar întru totul, în detrimentul consumatorilor, având drept efect menţinerea unei stări de fapt în care consumatorii vor continua să fie victimele abuzurilor creditorilor.

Atragem atenţia asupra faptului că o parte a amendamentelor adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, în cazul în care ar fi adoptate ca atare ar reprezenta transpuneri neconforme ale Directivei 48/2008, cu toate consecinţele legale care decurg de aici.

Nu înţelegem motivele pentru care o reglementare corectă, care reuşeşte în sfârşit să răspundă problemelor întâmpinate de consumatori prin eliminarea abuzurilor mediului bancar trebuie să fie modificată pentru protejarea intereselor economice ale creditorilor.

Din aceste raţiuni, APC România a transmis astăzi, 12.10.2010, o scrisoare către Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, solicitând ca amendamentele adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare să nu fie luate în considerare, pentru ca OUG 50/2010 să fie aprobată în forma aflată în vigoare.

Analiza celor mai importante amendamente în forma adoptată de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare este prezentată în documentul anexat.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark