APC-România corectează una dintre practicile comerciale incorecte din zona bancară

APC-Romania a notificat, în cadrul Campaniei Naționale împotriva practicilor comerciale incorecte pe piața din România”, demarată la data de 1 septembrie 2013, UNICREDIT CONSUMER FINANCING IFN S.A. în legătură cu menţiunile de pe pliantul de prezentare al creditului Mr. Turbo distribuit prin reţeaua hipermarket-ului Cora.

Astfel, în pliantul publicitar al creditului Mr. Turbo exemplul de cost prezentat era umbrit de o bulină colorată, care făcea imposibilă vizualizarea şi lecturarea cu uşurinţă de către consumatori a informaţiilor standard necesar a fi puse la dispoziţia acestora înainte de încheierea contractului, după cum prevede art.9 alin.2 din OUG nr.50/2010.

În urma demersului APC România, Unicredit Consumer Financiar IFn S.A. a comunicat asociaţiei că a întreprins măsurile necesare retragerii plintelor din circulaţie.

„ Dorim să vă comunicam faptul că, din verificările noastre interne, pliantul de prezentare al creditului Mr.Turbo distribuit în hypermarket-urile CORA prezintă într-adevar, din eroare, o bulină transparentă suprapusa parțial exemplului respectiv, astfel încât am întreprins imediat măsurile necesare pentru retragerea din circulație a acestor pliantea precizat Domnul Razvan Antonescu, Manager Servicii Generale, Reclamații și Managementul Calitatii UNICREDIT CONSUMER FINANCING IFN S.A.

“Acesta este doar începutul! APC-Romania va continua să monitorizeze practicile comerciale și să acționeze ori de câte ori va identifica practici comerciale incorecte. Îi invitam pe toți consumatorii și reprezentanții mass-media care sesizează aspecte care pot intra în sfera practicilor comerciale incorecte să se alăture campaniei si să ni le sesizeze, pentru a acționa împreună în vederea eliminării acestora” a precizat Domnul Costel Stanciu, președintele APC Romania.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în 10 februarie 1990. APC-Romania este singura organizatie de utilitate publica, membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor- BEUC, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici şi instituţiile statului.

 Pentru mai multe amănunte puteţi apela numărul de telefon: 0723.004.407 (Domnul Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania) sau puteţi scrie la relatiipublice@apc-romania.ro.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark