Apriga luptă pentru sănătatea noastră

Pornesc radioul, să aflu ştirile. Până atunci, ascult la radio România Actualităţi un calup publicitar, pentru că mai sunt 10 minute până la ora 17, azi 3 ianuarie 2017. Le-am notat scrupulos şi apuc să reţin că:

 1. Smart de la Doktor Hart face bine la nu’ş’ce suferinţă

 2. pata galbenă din ochi este mai bine colorată dacă luăm Vedixin, sau aşa ceva

 3. pot avea o digestie de zile mari, dacă iau o enzimă, acum în farmacii

 4. dacă am dinţi sensibili, să mă dau cu Lacalut

 5. dacă mă regăsesc frecvent în situaţia de a avea respiraţie urât mirositoare, să stabilizez compuşii sulfuroşi cu ... Na! C-am uitat!

 6. dacă sunt cuprins de panică, să iau valeriană sau, şi mai bine, extra-valeriană, sper să o găsesc unde am pus-o când vine atacul! Formidabil ce-mi tremură mâinile de emoţie, unde-oi fi pus-o, domnule ?!

 7. adevărul este că multe femei întâmpină probleme cu incontinenţa urinară. Ce e adevărul? -  s-au întrebat filozofii de-a lungul veacurilor; uite-l, fraţilor, nu mai vă bateţi capul! Se rezolvă cu Uractiv, sau Urostop, sau ceva pe-acolo.

 8. peste jumătate din populaţia României suferă de deficit de vitamina D3, fapt pentru care, nu-i aşa, toţi să ia Dedtrikal!

 9. dacă ai avut mese copioase, cu alcool, atunci iei sano-hepatic, care face bine şi la stomac, şi la ficat, şi putem avea orice festin fără chin! Yupiiii!

 10. la Lidl, desertul preferat este ... (aici mă încurc! Ce caută o reclamă la un magazin aici?!)

 11. dacă am bufeuri de menopauză, atunci – nu am reţinut, pentru că nu m-a interesat, nefiind supus unor astfel de probleme.

 12. dacă am o bilă leneşă, s-o pun la lucru cu BiloStart, sau aşa ceva pe-acolo; dar un medicament pentru un copil leneş, mai ales la mate, nu aveţi?

 13. dacă ai dureri musculare sau articulare, să mă conving singur cu gel.

 14. femeile au grijă de sănătatea oaselor în multe feluri, dar degeaba, dacă nu cumpără un anumit supliment alimentar, la care trebuie să citească cu grijă prospectul.

 15. unchiul nu mai are nevoie de baston, de când ia Supramaxarticulaţii şi lecţii de dans, acum în farmacii!

 16. nu toată lumea ştie că există şi acadele pentru kids, pentru durerea de gât, delicioase, acum în farmacii!

 17. somnul uşor se induce cu valeriană, acum în farmacii! (vezi şi pct. 6);

 18. în magazinele Profi, în raftul de sus (ochiţi! foc! pr-pr-pr!) astăzi ceva este la doar 2,99 lei ! Aici iar m-am pierdut ... ce caută reclamă la Profi aici, că doar nu e farmacie ?

Reclamele s-au terminat, dar efectul lor abia începe să rodească. Şi cuget, rumegându-le: suntem o ţară de bolnavi... ba bila, ba articulaţiile, ba ficatul, ba altele ... Ochii mi s-au deschis. Te uiţi pe stradă şi-ţi vezi compatrioţii târându-şi picioarele spre farmacii, în căutarea medicamentului salvator, fie el şi un supliment alimentar sau dispozitiv medical! Toţi citesc cu atenţie prospectul şi, mai ales, scot prompt din buzunar bănuţul.

Dar zic – pentru că inventivitatea întreprinzătorului de pe piaţa liberă, bazată pe lupta de concurenţă, nu are stavilă: de ce doar reclame pentru medicamente, şi pentru alte forme de prestaţii medicale  - nu? Aşadar, propun un nou calup publicitar, în formula de mai jos:

- piciorul dvs. este purulent, ţesuturile sunt distruse şi antibioticele nu dau rezultat? Clinica noastră oferă amputări rapide, sigure, la cele mai bune preţuri!

- inserăm cu promptitudine stenturi! Sună şi tu acum la 0800 800 xxx, apel gratuit în reţeaua urbană!

- operaţia dvs. de by-pass va fi mai reuşită cu noile ferăstraie Shark! Coastele nu vor opune nicio rezistenţă! Ofertă valabilă în perioada 10 ianuarie – 22 februarie!

- donează-ţi acum creierul şi poţi câştiga un sejur gratuit de 7 zile la Hotel Jecmănoiu din Mamaia ! Promoţie valabilă în anumiţi termeni şi condiţii!

Şi tot aşa ...

 

 

Emil Bojin

7 ian 2017

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark