Atelierul Digital by Google

Google a anunţat ieri, 26.04.2016, lansarea în România a programului “Atelierul Digital”, o platformă online gratuită care oferă tinerilor pregătire în domeniul marketingului digital şi în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului. Adresa platformei este atelieruldigital.withgoogle.com.

Nevoia de competenţe digitale este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene şi ale Europei Centrale şi de Est în particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunoştinţe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte competenţele digitale. Doar 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază, în comparaţie cu media de 30% a EU15 şi 26% în ţările NMS13, arată un raport  DELab. Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competenţe digitale, ceea ce este cu mult peste media de 25% în ţările NMS13 şi 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoştinţe digitale destul de solide pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv.

Pentru a creşte nivelul cunoştinţelor digitale în România, Google a creat platforma online « Atelierul Digital ». Orice persoană interesată poate urma gratuit cursurile, înscrierea se face la adresa: atelieruldigital.withgoogle.com.

“Internetul este esenţial în societatea de astăzi, oferind oportunităţi şi mijloace de dezvoltare antreprenorilor şi afacerilor. Vrem ca prin programul Atelierul Digital lansat astăzi să oferim un instrument care să ajute viitoarea forţa de munca şi antreprenorii în obţinerea cunoştinţelor digitale atât de importante în economie. Sperăm ca acest lucru să contribuie la sprijinirea României în exploatarea oportunităţilor oferite de economia digitală”, spune Dan Bulucea, Country Director Google România.

Atelierul Digital oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii : de la cum să-ţi construieşti prezenţa online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediului mobil pentru a atrage noi clienţi. Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test şi, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google şi IAB Europe. Întregul curs cuprinde 89 de lecţii, împărţite în 23 de teme, după cum urmează :

 1. Unde sunt oportunităţi online

 2. Primii paşi către succesul online

 3. Creeaza-ţi o prezenţă online

 4. Email Marketing

 5. Foloseşte-te de căutarile din motoarele de căutare

 6. Noţiuni introductive despre SEO

 7. Optimizarea site-ului şi a noţiunilor afişate

 8. Avantajele publicităţii prin motoarele de căutare

 9. Construirea anunţurilor în motoarele de căutare

 10. Noţiuni introductive despre statisticile online

 11. Analizele statisticilor online

 12. Prezenţa online-offline

 13. Promovarea geo localizată

 14. Publicitatea pe reţelele de socializare

 15. Gestionarea brandului pe reţelele de socializare

 16. Promovarea pe dispozitive mobile

 17. Integrarea campaniilor pe dispozitive mobile

 18. Publicitatea pe alte website-uri

 19. Publicitatea în Reteaua de Display

 20. Cum să îţi promovezi produsele pe pieţe internaţionale

 21. Cum să îţi promovezi brandul prin Video Advertising

 22. eCommerce în era digitală

 23. Cum să vinzi online mai mult

Oricine este interesat să înveţe mai multe despre mediul digital şi care sunt principalele instrumente de promovare online se poate înscrie în programul online.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark