CAVEAT EMPTOR - din nou!

Recomandăm consumatorilor să exercite o atenţie specială când cumpără un bilet de avion, mai ales de la companiile aeriene „low-cost”. Acestea şi-au modificat politica de preţuri, în aşa fel încât un serviciu altă dată inclus în costul biletului, acum devine accesibil numai după plata unei diferenţe. Un exemplu concret este bagajul de cabină: dacă un troler de 10 kg era altă dată acceptat în mod subînţeles, doar bagajul de cală fiind taxat suplimetar, iată că acum acesta este acceptat doar cu o plată suplimentară. În cazul Blue Air, această sumă este de 40 Euro sau 200 lei, dacă ai surpriza să afli această modificare abia în faţa operatoarei de la check-in.

Dar nu putem reproşa nimic companiei, întrucât această informaţie este inclusă pe site-ul oficial:

De altfel, informaţii clare despre ce bagaje sunt incluse în preţul achitat se pot vedea şi pe cartela de îmbarcare (boarding pass):

 

Observaţi că în dreptul desenului care indică un troler este cifra 0…

Într-o scurtă trecere în revistă a altor companii aviatice de tip low-cost, am constatat că politica privind trolerul de cabină este aceeaşi. Nu acelaşi lucru se întâmplă la TAROM, care nu taxează în mod special bagajul de cabină, dar care practică preţuri mai mari la bilete.

Wizz Air:

RyanAir:

 

În concluzie, să ne amintim de expresia latinească, pe care adeseori o menţionăm: „CAVEAT EMPTOR”, adică „veghează, cumpărătorule” sau, într-un limbaj mai popular dar mai sugestiv, „cască ochii!”.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark