Conferinţă pe tema pericolului tehnologiei 5G, la Constanța!

Asociaţia Pro Consumatori împreună cu Alianţa Părinţilor organizează, pe data de 20 iunie 2019, începând cu ora 19.00, la Curtea Brâncovenească din Constanța, Str. Vasile Lupu nr. 43, conferinţa cu tema „Tehnologia 5G. Comunicaţiile fără fir, efecte asupra sănătăţii, pericol sau prosperitate?

Invitaţii evenimentului sunt: specialist bioelectronică Adrian Vornicu, lect. univ. dr. ing. Andrei Drăgulinescu, cercetător în inginerie electronică şi conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori. Intrarea este liberă. Totodată, în perioada 20 iunie – 23 iunie 2019, experţii APC vor distribui pliante despre poluarea electromagnetică şi vor oferi clarificări turiştilor aflaţi în această perioadă în staţiunile de pe litoralul românesc. Vineri, 21 iunie 2019, în intervalul orar 12.00–14.00, voluntarii APC pichetează sediul Instituţiei Prefectului din Constanţa pentru a atrage atenţia Guvernului României cu privire la impactul generat de operaţionalizarea tehnologiei 5G asupra sănătăţii consumatorilor. 

Acţiunile fac parte din Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”, lansată recent de Asociația Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor. Scopul campaniei este atragerea atenției autorităților statului român asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.

Este îngrijorător faptul că statul român a trecut, deja, la etapa de implementare a acestei tehnologii, la București de către Vodafone, fără ca populația să fie informată despre efectele adverse asupra sănătății sau bunăstării consumatorilor de servicii de telefonie mobilă şi internet wireless.

Încă din anul 2011, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat radiațiile telefoniei mobile drept posibil cancerigene, pe baza legăturilor asociate între telefonia mobilă și un risc sporit de gliom, o formă de cancer cerebral. Recent, peste 200 de cercetători din peste 35 de țări au semnat o petiție prin care s-a solicitat renunţarea la aplicarea tehnologiei 5G până când se va dovedi că nivelul de radiații la care vom fi expuși cu toții este sigur. De asemenea, în prezent, există în lume mii de studii realizate de institute de cercetare și universități de prestigiu, referitoare la impactul devastator generat de folosirea acestei tehnologii asupra mediului înconjurător și ființelor vii. Numai în anul 2018, au fost publicate, pe plan internaţional, nu mai puţin de 140 de articole ştiinţifice care evidenţiază impactul negativ asupra sănătăţii şi, mai ales, efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate.

Considerăm că este de datoria Guvernului României să aplice principiul precauției, așa cum au procedat și alte state sau orașe europene, în privința tehnologiei 5G și să oprească orice demers în vederea realizării operabilității acestei tehnologii la nivel naţional.

Mai multe informaţii despre tehnologia 5G şi impactul acesteia asupra oamenilor şi mediului înconjurător, găsiţi în link-ul de mai jos:

https://static1.squarespace.com/static/5b8dbc1b7c9327d89d9428a4/t/

5c0ad337f950b7766a640e4d/1544213310960/

Apel+internaţional+-+Stop+5G+pe+Pământ+şi+în+Spaţiu.pdf

„Acum 10 ani, academicianul Yuri Grigoriev afirma despre Electrosmogul generat de comunicaţiile GSM-WiFI, fără conotaţie metaforică: "Am eradicat ciuma...dar am creat poluarea electromagnetică". Acum, când suntem presaţi de implementarea reţelei 5G, cu ce l-am mai putea compara, dacă Ciuma se referea la nivele de radiaţii şi viteza date de zeci de ori mai mici? Rămâne o singură comparaţie: 5G = sinucidere colectivă!” dl. Adrian Vornicu, specialist bioelectronică

„Tehnologia 5G va creşte substanţial expunerea la radiaţiile electromagnetice comparativ cu tehnologiile anterioare. Se preconizează instalarea de staţii de bază la fiecare 100 m în oraşe. Vor fi milioane de staţii 5G şi zeci de mii de sateliţi în spaţiu. Practic orice om de pe planetă, din orice colţ al lumii, va fi expus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Vom fi cobaii unei tehnologii care se doreşte a pătrunde pe piaţă fără a se ţine cont de efectul nociv al acestor radiaţii, deja evidenţiat în peste zece mii de studii de specialitate pentru tehnologiile actuale. Este adevărat, vom avea acces la internet oriunde pe glob, dar cu ce preţ?” Lector univ. dr. Andrei Drăgulinescu, cercetător inginerie electronică.

 

„Guvernul României ar trebui să spună Stop extinderii tehnologiei 5G în România. Totodată, la nivelul oraşului Bucureşti Ministerul Sănătăţii trebuie de îndată să treacă la monitorizarea parametrilor câmpului electromagnetic, iar rezultatele măsuratorilor realizate să fie accesibile pe site-ul acestei instituţii. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii trebuie să facă publică pe site-ul instituţiei amplasarea antenelor GSM astfel încât cetăţenii acestei ţări să aibă posibilitatea să ia decizii în cunoştinţă de cauză legate de achiziţionarea de locuinţe din zonele cu densitate mare de antene, respectiv alegeri legate de un domiciliu temporar.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark