Consumatorul de cremă de ras

Ca orice consumator conştient, răspunzător de faptele lui, am citit cu atenţie informaţiile de pe ambalajul produsului denumit "Cremă de ras". Cine ştie ce mai apare în goana industriei către progres? Vreo substanţă alergică, vreo cremă organică, bio, eco? Aşa că e mai bine să citim eticheta. Iar dacă nu ştim bulgăreşte, vom citi informaţiile pe englezeşte. Deci, în loc de "crem za brăsnene" vom studia textul despre "shaving cream". Cu potassium hidroxide sunt familiarizat, pe sodium tetraborate îl cunosc de mult, ca să nu mai spun de benzyl salicylate! Iar hexyl cinnamal-ul îl ador!

Dar iată şi câteva avertizări! E bine să le citim cu atenţie, cine ştie ce putem păţi ! Deci: să nu folosim dacă avem pielea iritată – corect, bun sfat; în acest caz vom da direct cu lama! Evitaţi contactul cu ochii – alt sfat înţelept, ce rost are să-ţi dai cu cremă de bărbierit în ochi, când acolo nici nu creşte barba!

Şi mai ales: a nu se folosi pentru copiii mai mici de 3 ani: "not to be used for children under 3 years". Deci e clar: nici eu, dacă vreau să-l bărbieresc pe ăla micu' , nici dacă doreşte s-o facă el. Şi rămâne cu barba până la brâu, ca la Athos – că tot e la modă – până trece de 3 ani.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark