De ziua consumatorului

Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca data de 15 martie să fie marcată ca zi a drepturilor consumatorilor, odată cu adoptarea Principiilor directoare în acest domeniu. Cu acest prilej, Asociaţia Pro Consumatori a avut o întâlnire cu elevii Colegiului Economic Viilor.

Întâlnirea a fost mijlocită de dna Adela Balea, cadru didactic la acest Colegiu şi totodată membră a asociaţiei noastre.  

Dl Costel Stanciu, preşedintele asociaţiei, a prezentat tinerilor câteva elemente din activitatea APC, arătând importanţa educării consumatorilor privind drepturile care le sunt asigurate de lege.

Dl Emil Bojin, vicepreşedintele asociaţiei, a vorbit tinerilor despre importanţa consumatorului în funcţionarea economiei, pe baza unei scurte incursiuni atât în istoria generală, cât şi în istoria mişcării consumatorilor. El a subliniat, cu citate din clasici ai economiei, importanţa consumatorilor într-o economie de piaţă, arătând că adevăratul rege al economiei este consumatorul. În legătura cu tema recomandată de Organizaţia Internaţională a Consumatorilor pentru acest an – Consumatorii în tranziţia către o economie verde - , el a punctat diferenţele dintre interesele consumatorilor şi cele ale mişcării ecologiste, care pledează, în mod esenţial, pentru reducerea consumului.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark