Dezbatere la Parlament

În data de 8 iunie 2023, Comisia pentru industrii şi servicii din cadrul Camerei Deputaţilor a organizat o dezbatere în fond asupra proiectului de lege privind protecţia consumatorilor – P.L.x. 776/2022. Iniţiatoarea acestui proiect este Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

La această dezbatere, Comisia menţionată a invitat reprezentanţi din partea societăţii civile – asociaţii profesionale şi asociaţii de consumatori. Şi-au expus punctul de vedere Confederaţia patronală Concordia, Camera de comerţ româno-americană, Asociaţia marilor reţele comerciale, Asociaţia utilizatorilor români de servicii financiare, Asociaţia ARD  (servicii financiare), Asociaţia Pro Consumatori (APC) şi Asociaţia de management a creanţelor comerciale.

Din partea APC, dl. dr. ec. Emil Bojin a prezentat propunerile de modificări, care vizează în primul necesitatea finanţării asociaţiilor de consumatori, România fiind singura ţară din U.E. care nu face acest lucru. De asemenea, a solicitat eliminarea obligării asociaţiilor să raporteze anual către ANPC, în situaţia în care nu primesc sprijin bugetar. Totodată, APC a solicitat includerea unor drepturi existente în OG 21/1992 care au fost eliminate din prezentul proiect de act normativ.

Asociaţiile de consumatori prezente şi-au exprimat mulţumirea pentru invitaţia lansată de Comisia de industrii şi servicii de a-şi prezenta opiniile.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark