Etichetarea produselor alimentare: un pas înapoi pentru sănătatea consumatorilor

Consumatorii europeni au primit miercuri, 17 Martie, o mare lovitură, atunci când parlamentarii europeni au votat împotriva adoptării la nivel european a unui sistem de codificare folosind culorile pentru etichetarea produselor alimentare.

Organizaţiile de consumatori, în baza unei atente cercetări, au încercat să aducă amendamente la propunerea Comisiei Europene privind menţionarea ingredientelor produselor alimentare, prin stabilirea unui sistem codificat de culori, obligatoriu de afişat pe partea din faţa a ambalajului a 4 elemente nutritive cheie ( grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare) în funcţie de nivelul lor, precum şi pe partea din spate a ambalajului a altor 8 substanţe nutritive în funcţie de nivelul lor. Parlamentarii europeni au votat includerea obligatorie pe eticheta produsului a ţării de provenienţă.

"Consumatorilor europeni le este mult mai uşor şi mai simplu să aleagă alimentele sănătoase, folosind un sistem de codare cu ajutorul culorilor. Este foarte important să încercăm să oferim consumatorilor instrumentele de care au nevoie pentru  a face cea mai bună alegere în ceea ce priveşte dieta de zi cu zi. Votul de astăzi, din Parlamentul European este enorm de dezamăgitor. Deputaţii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibilă calea spre o alimentaţie mai sănătoasă. Ne temem că lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor este aproape pierdută. Părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi şi nu mai au timp să citească informaţiile detaliate care se găsesc astăzi pe ambalajele produselor alimentare. Este foarte important să avem un sistem transparent şi clar pentru toţi consumatori, în vederea comparării produselor alimentare.„ a precizat Dl Stanciu Costel, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark