Experţii în drepturile consumatorilor informează cumpărătorii din hipermarketuri despre drepturile lor

Între 20 şi 28 septembrie, campania Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor - “E dreptul tău! Acționează!”, este prezentă în hipermarketuri din Bucureşti pentru a informa consumatorii despre drepturile pe care le au atunci când achiziţionează produse alimentare, electronice și electrocasnice, jucării sau alte produse.

Consumatorii pot afla cum să evite produsele periculoase, ce informaţii trebuie să fie menționate pe etichetele alimentelor, cum pot compara mai ușor preţurile  dar şi care sunt drepturile lor atunci când un produs achiziţionat nu funcţionează corespunzător. De asemenea, consumatorii vor primi mai multe informații despre drepturile pe care le au în legătură cu garanția legală și garanția comercială a produselor, când și cum se aplică acestea, şi care sunt obligaţiile comercianților în ceea ce priveşte repararea produselor.

Acţiunea de informare a consumatorilor a fost lansată în Carrefour Băneasa, pe 20-21 septembrie, alături de Daniela Nane, ambasador al campaniei “E dreptul tău! Acţionează!”.

”Un hipermarket este locul în care consumatorii își pot conștientiza cel mai bine drepturile, deoarece, de la televizoare la fructe, de la îmbrăcăminte la băuturi răcoritoare, toate aceste produse sunt reglementate de legislația europeană. Experții sunt aici pentru a vă informa despre drepturile voastre și despre modul în care puteți beneficia pe deplin de aceste drepturi. Aveți ocazia să aflați ce puteți face când un produs este defect, sau ce informații ar trebui să găsiți pe eticheta alimentelor, astfel încât să luați decizia corectă pentru sănătatea voastră.

M-am bucurat să pot împărtăși cu vizitatorii de azi din experiența mea de consumator și să-i încurajez să ia atitudine atunci când drepturile lor nu sunt respectate. A ne informa este primul pas spre utilizarea tuturor instrumentelor pe care le avem la îndemână pentru a ne apăra drepturile, și, din acest motiv m-am bucurat să văd interesul în creștere de la o zi la alta pe care cumpărătorii îl manifestă pentru a se informa’”, a declarat Daniela Nane, ambasadorul campaniei.

Reprezentanţi ai Centrului European al Consumatorilor România, ai Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor, și ai Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, precum şi comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, oferă informații și sfaturi vizitatorilor de la Centrul de Informare din hipermarketuri, pentru a face cumpărături inteligente, protejându-și sănătatea şi siguranţa.

“Drepturile consumatorilor există pe hârtie, în legislație, dar ne dorim ca românii să devină consumatori mai activi, care să îşi cunoască drepturile şi să le pună în aplicare, şi, atunci când este necesar, să solicite asistenţă din partea celor care le pot oferi informaţii şi ajutor. Sperăm ca acțiunea pe care o desfășurăm în hipermarketuri în această perioadă să contribuie la creşterea nivelului de informare a consumatorilor. Aşteptăm mulţi consumatori, iar experţii noştri vor fi acolo pentru a le răspune la întrebări şi pentru a le da sfaturi”, a declarat avocata Anca Nedelcu, reprezentanta Consorţiului de organizaţii pentru consumatori ANPCPPS România  şi APC România.

Acţiunea de informare a avut loc în aceasta săptămâna luni, 24.09 a.c. în Cora Lujerului, și se desfășoară miercuri, 26.09 în Cora din cadrul centrului comercial Sun-Plaza, şi vineri, 28.09, în Carrefour Colentina.

Aflaţi mai multe despre campanie şi drepturile consumatorilor pe: www.consumatoreuropean.ro

Şi pe:

Facebook: Consumator European http://www.facebook.com/#!/ConsumatorEuropean

Twitter: Consumator_EU: http://twitter.com/Consumator_EU

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark