Greva lucrătorilor STB

Greva lucrătorilor STB

 

În decursul istoriei, greviştii s-au opus patronilor, încetarea lucrului însemnând încetarea producţiei şi, implicit, a veniturilor. Cei care erau afectaţi erau, evident, patronii.

Situaţia de faţă, în care lucrătorii Societăţii de Transport Bucureşti au încetat lucrul, este complet diferită. Cei afectaţi sunt consumatorii – cei care folosesc autobuze şi tramvaie în Bucureşti. Să nu uităm de taximetrişti, care au profitat din plin de situaţie şi au crescut preţurile cu mult peste cele afişate pe portieră; ei sunt singurii beneficiari ai grevei transportului în comun, adăugând încă o povară pe umerii şi în portofelul consumatorilor.

Deocamdată, miza asumată de sindicalişti, că populaţia se va revolta împotriva detestatului Director General al STB, a cărei demisie este cerută, nu s-a adeverit.

Nu este rolul nostru de a stabili cine are dreptate în acest conflict, dar lucrurile au ajuns prea departe; consumatorul român se luptă cu prea multe în acest moment: cu preţurile uriaşe la energie, cu inflaţia, cu creşterea preţurilor la alimente, iar acum şi cu sistarea transportului în comun.

Asociaţia Pro Consumatori, ca organizaţie de interes public, care militează pentru drepturile consumatorilor, ia o viguroasă poziţie în favoarea acestora. Aşadar, apelăm la grevişti să reia lucrul, adică să transporte călătorii la serviciu sau acasă, iar conflictul să se rezolve prin alte mijloace – de obicei judecătoreşti.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark