Informarea transparentă şi educaţia financiară – primii paşi în protecţia consumatorilor de servicii financiare

www.bugetulfamiliei.ro, un instrument util în gestionarea bugetelor familiale, a fost relansat

Bucureşti, 15 martie 2010 – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) a organizat astăzi cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor o dezbatere pe tema educației financiare din România.

Evenimentul face parte din programul național de educație financiară Bugetul Familiei, desfășurat sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu sprijinul Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private și derulat în colaborare cu Centrul European al Consumatorilor România şi compania de credite de consum Provident Financial România.

Cu această ocazie, APC România a anunțat relansarea site-ului web www.bugetulfamiliei.ro, care a fost complet restructurat. Site-ul le oferă acum românilor mai multe instrumente practice de calcul al bugetului personal, familial precum şi sfaturi utile despre cum pot evita situaţiile de supraîndatorare. Pe lângă informațiile redactate de către specialiști într-un limbaj accesibil și ușor de înțeles, site-ul le oferă vizitatorilor acces la experți financiari, care le vor răspunde în doar câteva ore întrebărilor legate de buget și finanțe personale.

 „O provocare socială cum este îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe financiare necesită implicarea mai multor actori, atât din rândul autorităților, cât și din mediul privat și mass-media. De aceea, apreciem în mod deosebit eforturile programului național Bugetul Familiei și suntem oricând gata să contribuim cu expertiza pe care o avem în domeniul protecției consumatorilor ,” a declarat Constantin CERBULESCU, Preşedinte Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor.

 „Asociațiile de protecția consumatorilor din întreaga lume au ales 2010 ca fiind anul drepturilor consumatorilor de servicii financiare. În acest context, informarea transparentă și educația financiară reprezintă primii pași în asigurarea acestor drepturi. APC România va continua în acest an seria de dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei în cele mai importante orașe din țară și va organiza sesiuni de pregătire pe tema educației financiare pentru organizațiile neguvernamentale care oferă asistență familiilor defavorizate,” a declarat Costel STANCIU, Preşedinte APC România. 

În 2009, au fost organizate patru dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei în țară, la care au participat peste 100 de autorități, ONG-uri și jurnaliști și care au generat peste 40 de materiale de presă. În plus, peste 68.000 de utilizatori au vizitat www.bugetulfamiliei.ro, peste 450 de întrebări din domeniul financiar au primit răspunsuri de la experți și peste 5.800 de români au folosit calculatoarele de buget disponibile pe site.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark