Mișcarea Consumatoristă din România și-a ales reprezentant în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar - CSALB

Azi, 26 octombrie 2016 a avut loc la Iași, Conferința Națională a Mișcării Consumatoriste din România, ediția a III-a, conferință organizată de Confederația Națională a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori – Convenția CONROM în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.
 
Subiectele dezbătute de cei 12 participanți (direct sau prin mandat de reprezentare) în cadrul Conferinței s-au axat pe prezentarea activităților asociațiilor de protecția consumatorilor invitate și pe găsirea unor modalități de colaborare în beneficiul consumatorilor români.
 
De asemenea, având în vedere Informarea transmisă la începutul lunii octombrie de către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar – CSALB asupra revocării actualului reprezentant al consumatorilor din Colegiul de Coordonare al CSALB, participanții au hotărât să voteze și să transmită o propunere pentru ocuparea locului vacant. În urma procesului de votare, persoana propusă în unanimitate ca reprezentant al consumatorilor în structura “Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar” - CSALB este domnul Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, Președinte al Asociației Pro Consumatori.
 

”Misiunea CSALB este de a administra infrastructura necesară soluționării alternative a litigiilor (SAL) dintre consumatori și instituțiile financiare-bancare în mod echilibrat, rezonabil, rapid și în afara instanței. Mă simt onorat pentru încrederea acordată și mă bucur că prin această propunere de numire a mea ca reprezentant al consumatorilor în CSALB, acestora le vor fi apărate drepturile și interesele și vor fi mai bine reprezentați în raport cu instituțiile financiare.” Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, Președinte al Asociației Pro Consumatori
 
În plus, participanții au discutat și oportunitatea schimbării reprezentanților consumatorilor din cadrul Consiliului Consultativ al ANRE și din cadrul Consiliului Economic și Social, propunându-se ca actualii reprezentați să fie înlocuiți de domnul Vasile Cazan, Președinte al Confederației Naționale a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori – Convenția CONROM.
 
Propunerile materializate în cadrul Conferinței vor fi transmise către autoritățile abilitate.
 
În vederea asigurării unui proces transparent, la Conferință au fost invitați, în calitate de  observatori, și reprezentanți ai Băncii Naționale a României - BNR, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor - ANPC și ai Uniunii Române a Băncilor, entități reprezentate în conducerea Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar – CSALB, însă aceștia nu au onorat invitația Confederației Naționale a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori – Convenția CONROM. Cu rol de observator in cadrul conferintei a fost Forumul Asociatiilor Publice pentru Transparenta in Administratie - FAPTA, prin reprezentantul sau Domnul Vasilica DOROHOIANU.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark