APC România, ANPC și Consiliul Concurenței lansează ”Monitorul Prețurilor Bunurilor de Consum”

 

 

 

 

 

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) cu sprijinul Guvernului (prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor  - ANPC) şi al Consiliului Concurenţei  lansează proiectul pilot “Monitorul preţurilor bunurilor de consum”.

Proiectul își propune crearea unui platforme on-line care să afişeze săptămânal preţurile produselor care fac parte din coşul zilnic al populaţiei. Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preţurile şi identifica magazinele de unde pot cumpăra alimentele de bază la cele mai mici preţuri, iar pe de altă parte scăderea prețurilor ca urmare a creşterii concurenţei între magazine.

Proiectul pilot va fi implementat în perioada 1 martie 2015 – 31 decembrie 2015 cu finanţare de la bugetul de stat, urmând ca după încheierea acestei perioade susţinerea financiară să se realizeze din fonduri europene.

Lansarea acestui proiect are loc în contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care să asigure transparență pe lanţul comercializării produselor de la producător până la raftul magazinelor.

Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministerul Comerțului şi a avut ca rezultat, după trei luni de la implementare, o scădere a prețurilor cu 7%.

 

Noiembrie 2014

Biroul de Presa

Tel: 0372.129.710, 021.405.44.29; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark