Noi alimente nesănătoase

Emil Bojin

„Îngrijorate de obezitatea care afectează mai mult de jumătate din copiii din ţară, autorităţile spaniole vor interzice publicitatea la alimente şi băuturi nesănătoase, cum ar fi ciocolata, biscuiţii şi îngheţata” potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

„Copiii noştri sunt foarte vulnerabili la publicitate şi este obligaţia noastră să-i protejăm”, a scris ministrul spaniol pentru protecţia consumatorilor.

Iată o descoperire interesantă: ciocolata, biscuiţii şi îngheţata sunt alimente nesănătoase. Păi dacă sunt nesănătoase, de ce nu sunt interzise? Nu cumva este vorba despre CÂTĂ ciocolată mănâncă un copil zilnic: un pachet, o tabletă, o cutie, un bax?

Şi cum îi protejează pe copii dl ministru? Cu cea mai simplă metodă folosită de autorităţi: interzice. Acum, publicitatea. Mâine, ciocolata.

Măsura ne face să înţelegem că dl ministru îi consideră pe copiii spanioli  orfani; ei nu au o mamă care să vegheze la ce şi cât mănâncă odrasla, şi de aceea intervine excelenţa sa, care ştie el mai bine ce e bine pentru copii. Normal, că doar e ministru!

Plus că excelenţa sa este cam în urmă: acum, în SUA, se desfăşoară o amplă campanie care ar putea fi numită „Sunt mândră că sunt grasă!”.

Ne exprimăm speranţa că autorităţile de profil din România nu vor urma exemplul iberic.

Știri

Fii alături de APC!

Fii alături de APC!

MONITORUL PRETURILOR

MONITORUL PRETURILOR

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark