O copertă

D-ra Greta Thunberg continuă să fie panicată de efectul „catastrofei climatice” asupra planetei. După ce a admonestat adunarea generală a ONU, spre încântarea acesteia, că nu face nimic, d-ra Thunberg a produs şi o stufoasă (464 pag.) carte despre climă: „The Climate Book”. Admiratorii dânsei o pot cumpăra prin internet din librăria Cărtureşti la preţul de 112 lei. În cuprinsul acestei lucrări aflăm că trebuie să părăsim „consumerismul capitalist şi economia de piaţă”, pentru că nu au produs decât poluare. Iar planeta este în pericol, deoarece „lumea este condusă de bărbaţi heterosexuali, albi, privilegiaţi, de vârstă mijlocie”, care sunt „teribil de nepotriviţi” să se ocupe de criza climatică.

Vârsta autoarei o împiedică să aibă amintiri dintr-un altfel de sistem economic, bazat pe planuri cincinale şi programe ştiinţifice de alimentare a populaţiei. O ajutăm cu imaginea următoare, dintr-un magazin care se presupunea că vinde carne:

 

 

Cât priveşte poluarea, acel tip de economie avea şi el o contribuţie însemnată, după cum putem vedea din copeta revistei National Geographic din iunie 1991. Este o fotografie realizată la Copşa Mică, deja faimoasă prin fabrica de negru de fum:

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark