Programul Consumer Law Ready 2020 Romania

Despre programul Consumer Law Ready 2020

Proiectul "Consumer Law Ready" este o inițiativă a Parlamentului European.

Programul Consumer Law Ready (Pregătit pentru protecția consumatorului) este organizat sub egida Eurochambres și avizat de Comisia Europeană, și constă în desfășurarea de cursuri de instruire în domeniul legislației protecției consumatorilor ținut cu antreprenorii, cu reprezentanții organizațiilor de consumatori și ai IMM-urilor.

Statele Membre ale Uniunii Europene care s-au angajat în acest program, au pregătit peste 750 de traineri din cadrul IMM-urilor si au livrat cursuri referitoare la legislația privind protecția consumatorilor pentru IMM-uri la nivel național .

Datorita succesului pe care l-a avut, Comisia Europeană și Eurochmabres au decis continuarea programului în 2020, dar si in 2021.

Dna Petruta Luminita Feyer este leader formator pentru România și trainer, conducator și moderator privind cursurile de formare referitoare la legislația privind protecția consumatorilor pentru IMM-uri la nivel național.

De asemenea, dumneaei conduce o echipa de traineri locali care vor putea la randul lor sa ofere aceste cursuri de pregătire, pentru educarea și informarea altor agenți economici cu privire la protecția drepturilor consumatorilor.

In ce consta acest curs?

Cursul constă din parcurgerea a cinci module: Cerințe de informare precontractuală în relația cu consumatorii; Dreptul de retragere al consumatorului; Drepturile și garanțiile consumatorilor, Practici comerciale neloiale și clauze contractuale abuzive; Soluționarea alternativă a litigiilor (ADR) și soluționarea online a litigiilor (ODR).

Programul are un site dedicat trainerilor, dar si utilizatorilor din randul IMM-urilor care au promovat testul de la finalul cursului, https://www.consumerlawready.eu. Pe acest site se găsesc resurse de informații, exemple ilustrate cu material video și studii de caz privind protecția drepturilor consumatorilor. De asemenea, pe site există și un forum unde pot discuta problemele specifice acestui domeniu cu traineri din toată Uniunea Europeană.

Beneficii pentru IMM-uri

Prin urmare, consideram ca, prin parcurgerea acestui program IMM-urile vor putea sa-si imbunatateasca cunostintele cu privire la legislatia privind drepturile consumatorilor, sa constientizeze mai bine rolul pe care il au in relatia cu consumatorii:

  • prin cunoasterea legislatiei europene si nationale in materie de dreptul consumatorilor

  • vor evita litigiile cu consumatorii si le vor preveni

  • vor  fideliza clientii prin respectarea drepturilor acestora

  • vor evita diverse penalitati care pot surveni ca urmare a nerespectarii acestor drepturi si a legislatiei in vigoare

Posibilitati de formare in Romania

In anul 2021 este preconizat sa aiba loc un curs specializat de formare cu o noua grupa de traineri locali cu acoperire geografica la nivel national in perioada 27 – 29 ianuarie. Cursul este oferit complet gratuit si va fi sustinut pe platforma online zoom. Certificarea si obtinerea diplomei de acreditare ca trainer local este deasemenea gratuita.

Care sunt avantajele inscrierii, participarii si certificarii dvs. ca trainer local CLR:

  • resursele, participarea la curs si certificarea gratuita

  • posibilitatea de a livra ulterior cursuri pentru IMM-uri

  • suport din partea echipei CLR

  • posibilitatea participarii dvs. la workshop-uri internationale si de a face parte dintr-o retea de traineri CLR locali la nivelul intregii UE

  • alternativa de backup la ocupatia dvs. actuala, si eventual o sursa suplimentara de venituri

Detalii si inscrieri pentru cursul de traineri locali

Va asteptam cu drag sa va inscrieti la acest curs!

Pentru inscriere sau pentru orice alte informatii suplimentare este necesar sa ne contactati la adresa contact@trika.ro.

Actioneaza acum !

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark