Programul de formare Consumer Law Ready Next în România

Informații generale Consumer Law Ready este un program de formare specializat, implementat pentru prima dată în România de Asociația Pro Consumatori în anul 2018, și care ajută consumatorii și IMM-urile să înțeleagă și să respecte cele mai recente legi ale UE privind protecția consumatorilor. Consumer Law Ready este un program de formare specializat la nivel european, și este gestionat de Eurochambres în calitate de lider de consorțiu, alături de BEUC, SME United și EISMEA. Proiectul a fost lansat sub forma unui proiect pilot în Europa în 2016 și vestea bună este că va continua și în următoarele luni prin programul CLR Next! În timpul fazei 1, au fost dezvoltate 5 module de formare diferite, împreună cu materiale de formare de sprijin, care au echipat formatorii principali și locali cu resurse gata de utilizare pentru a instrui IMM-urile din toate cele 27 de state membre ale UE.

Toate resursele sunt traduse în limbile oficiale ale statelor membre ale UE și sunt disponibile pe site-ul web Consumerlawready.eu.

Istoric

Deși efectele pandemiei au impactat evident toate sferele de business, totuși la finalul anului 2021 au fost instruite peste 1000 de persoane în UE prin programul Consumer Law Ready. La nivelul anului 2022 Consumer Law Ready număra peste 1500 de IMM-uri și aproximativ 1600 de formatori locali instruiți în întreaga Europă. Peste 35000 de utilizatori vizitaseră site-ul web, iar resursele online fuseseră descărcate de 4600 de ori, ajungând la IMM-uri din toate țările. În prezent, în România au fost instruiți peste 80 de formatori locali care participă activ la atelierele de lucru organizate la nivel european. Ce trebuie să știți despre curs? Programul de formare ajută IMM-urile să înțeleagă aspecte importante ale legislației privind protecția consumatorilor, astfel încât să poată evita litigii costisitoare sau plângeri jenante din partea consumatorilor. Fiecare sesiune de formare se desfășoară în limba maternă și este adaptată la legislația națională, astfel încât IMM-urile să poată înțelege pe deplin legislația din țara în care își desfășoară activitatea. Conținutul cursului de formare, elaborat de experți, acoperă toate aspectele legate de comerț, cum ar fi cerințele de informare precontractuală, drepturile de retragere, drepturile și garanțiile consumatorilor în cazul produselor neconforme, practicile comerciale neloiale și soluționarea alternativă a litigiilor. Cursul este structurat pe module, care sunt actualizate la zi cu cele mai recente directive UE. Modulele vor fi actualizate în continuare, în urma transpunerii la nivel național a directivelor europene. Leader formator pentru România este doamna Petruta Luminita Feyer, MD. Cursuri viitoare în România Cursurile de formare vor avea loc anul acesta și în România prin programul CLR Next.

Vor exista două sesiuni de instruire gratuite, și puteți participa după cum urmează: în intervalul 19-21 iunie 2024, dacă sunteți absolvent de studii superioare cu sau fără loc de muncă, și doriți să deveniți trainer certificat la nivel european, ulterior veți putea susține cursuri și ședințe de informare și educare a întreprinzătorilor în privința protecției consumatorilor; în intervalul 9-11 octombrie 2024, vă oferim posibilitatea în calitate de angajat/reprezentat legal al unui/unei IMM/microîntreprinderi, să vă familiarizați cu legislația UE în domeniul protecției consumatorilor, și să fiți certificat prin susținerea unui test online.

Cursurile vor avea loc online pe platforma Zoom, mai multe vedeți aici https://www.consumerlawready.eu/ro/SME/local-courses.

Pentru înscrieri, informații sau întrebări legate de subiect, vă rugăm să trimiteți mesajul dumneavoastră pe adresa https://trika.ro/inscriere-consumer-law-ready/.

Vă așteptăm cu drag!

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark