Publicitate înşelătoare a unei reţele private de sănătate

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a notificat Centrul Medical Unirea S.R.L. – “Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA” în legatură cu menţiunea înscrisă pe panourile publicitare amplasate în staţiile de metrou din Bucureşti. Astfel, materialul publicitar poate induce în eroare consumatorii întrucât menţiunea  “Cea mai modernă unitate medicală din Bucureşti” nu este însoţită de niciun fel de referinţă la vreun studiu, sondaj sau orice alt element obiectiv de acest gen.

În vederea corectării acestei practici comerciale incorecte, APC România a notificat la data de 8 ianuarie 2014 CENTRUL MEDICAL UNIREA SRL – Reţeaua de sănătate privată Regina Maria, solicitand încetarea practicii comerciale incorecte fie prin eliminarea menţiunii ”cea mai modernă unitate medicală din București” de pe panourile publicitare, fie prin menţionarea pe aceste panouri, într-un loc vizibil, lizibil și în strânsă legătură cu această afirmaţie, a studiului, raportului de evaluare, etc. care poate proba adevărul acesteia.

Datorită faptului că până la data de 4 februarie 2014 nu am primit nici un răspuns din partea Centrului Medical Unirea SRL la solicitarea făcută, am sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – ANPC, cu solicitarea de a lua măsurile legale care se impun în vederea intrării în legalitate şi/sau a încetării practicii comerciale incorecte”. a precizat Dl  Costel Stanciu, presedintele APC Romania.

În cazul constatării de către comisarii pentru protecția consumatorilor a nerespectării dispozițiilor legale, se pot aplica sancțiuni contravenționale de până la 50.000 RON, precum și dispunerea măsurii încetării practicii comerciale incorecte respective.

Initiativa face parte dintr-o campanie sustinuta lansata in urma cu 6 luni de catre APC Romania - „Campania Nationala impotriva practicilor comerciale incorecte pe piata din Romania”. Ca urmare a acestei campanii, care a inregistrat mai multe rezultate concrete (vezi comunicatele APC Romania referitoare la painea Bucuresti comercializata de Vel Pitar si la creditele oferite in hypermarketul Cora de UniCredit Consumer Financing IFN) , consumatorii sunt acum mai corect informati si pot lua decizii fara sa fie indusi in eroare de mesaje publicitare inselatoare.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în 10 februarie 1990. APC-Romania este singura organizatie de utilitate publica, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor (BEUC), care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici şi instituţiile statului.

 Pentru mai multe amănunte puteţi apela numărul de telefon: 0723.004.407 (Domnul Conf.Univ.Dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania) sau puteţi scrie la relatiipublice@apc-romania.ro.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark