Săptămâna Educației Globale

Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Președinte al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România – APC România ține prelegeri liceenilor și elevilor din județul Buzău în Săptamâna Educației Globale.

Cele două licee, Liceul Teoretic din orașul Pogoanele și Liceul Teoretic Nicolae Iorga din orașul Nehoiu au în administrare și clase de gimnaziu. Pentru elevii din clasele gimnaziale dl. Conf.Univ.Dr. Stanciu va vorbi despre Rolul alimentației în menținerea stării de sănătate iar liceenii vor participa la discuții despre Protejarea siguranței și a drepturilor consumatorilor, o prioritate a politicilor Uniunii Europene.

Acțiunile se încadrează în Săptămâna Educaţiei Globale 2014, 15-23 noiembrie 2014 iar tema este ”Food security” – Securitatea alimentației. Astfel de acțiuni se desfășoară aproape în toate liceele din România.

Aceasta săptamână este proiectată ca  un punct de start al activităţilor de educaţie globală care se va derula de-a lungul unui an, nu ca acţiuni izolate, în vederea asigurării eficienţei. 

Educaţia globală defineşte o abordare educaţională pozitivă şi integrată al cărei scop este acţionarea în vederea  asigurării condiţiilor pentru instaurarea unei lumi durabile şi sigure, pe baza analizării problemelor sociale şi economice, a diversitatăţii culturale şi a strategiilor de instituire a păcii.

Educaţia globală urmăreşte promovarea şi interiorizarea valorilor, ca: respect, libertate, drept, pace, egalitate, solidaritate, prin formarea şi externalizarea unor atitudini de auto-respect, respect pentru ceilalți, interes pentru probleme globale, abordare critică, implicare şi acțiune constructivă, reponsabilitate socială.

Activităţile din sfera educaţiei globale pornesc de la premiza parteneriatului, a valorizării experienţei fiecărui partener, a comunicării clare, a înţelegerii depline a rolului asumat şi a responsabilizării.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark