Scrisoare deschisă adresată președintelui Academiei Române, academician Ioan-Aurel Pop

Stimate domnule Președinte,

Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, cu o activitate neîntreruptă de peste 30 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor, a constatat cu amărăciune că de pe site-ul Academiei Române a fost retras comunicatul de presă “Implementarea rețelei 5G și posibilele probleme de sanătate publică” postat în data de 27 august 2020 și asumat de Biroul Prezidiului Academiei Române alcătuit din următoarele personalități:

  •        academician Bogdan C. Simionescu-vicepreședinte;

  •        academician Victor Spinei - vicepreședinte;

  •        academician Răzvan Theodorescu - vicepreședinte;

  •        academician Victor Voicu - vicepreședinte;

  •        academician Ioan Dumitrache - secretar general.

Nu am înțeles care au fost motivele care au determinat conducerea Academiei Române să șteargă acest comunicat de pe site-ul instituției la nicio zi după publicarea lui. Nădăjduim că nu v-ați speriat de atacurile presei sponsorizate de producătorii/furnizorii de echipamente și servicii 5G, care a încercat în cursul zilei de ieri prin articole fără conținut științific să pună la îndoială conținutul comunicatului și probitatea morală și științifică a membrilor Biroului Prezidiului Academiei Române, semnatarii comunicatului.

Am urmărit cu interes și admirație, ca mulți români iubitori de adevăr și credință strămoșească, prelegerile Dvs, care pentru noi, românii, au fost și vor fi datătoare de speranță că într-o bună zi, România va redeveni acea țară stăpână pe bogațiile ei, pe deciziile ei, capabilă să-și hotărască singură poziția pe care o merită pe harta lumii.

Cel mai înalt for de cultură și știință al României nu trebuie să facă niciodată pasul înapoi la orice atac murdar îndreptat împotriva acestei instituții de către  entități mai mari sau mai mici, naționale sau internaționale!

Vă rugăm, domnule Președinte, să faceți vizibil pe site-ul Academiei Române comunicatul de presă “Implementarea rețelei 5G și posibilele probleme de sănătate publică”!

 

Cu deosebită considerație, 

Conf. univ. dr. Costel Stanciu,

Președintele Asociației Pro Consumatori

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark