Şedinţa Consiliul consultativ pentru protecţia consumatorilor

În data de 9 noiembrie 2022, Asociaţia Pro Consumatori a luat parte la şedinţa Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor. Acest consiliu reuneşte autorităţi publice cu atribuţii privind protecţia consumatorilor sau corelate cu acestea, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale precum şi ai asociaţiilor de consumatori.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Prezentarea succintă a actelor normative cu impact social elaborate de A.N.P.C. și a actelor normative la care A.N.P.C. a adus amendamente.

2. Prezentarea situației protocoalelor de colaborare încheiate de A.N.P.C. cu autoritățile/O.N.G.-urile membre ale Consiliului consultativ.

3. Stabilirea unui calendar de desfășurare a acțiunilor comune cu membrii Consiliului

4. Analiza oportunității elaborării unor ghiduri comune între membrii Consiliului consultativ în scopul eliminării suprapunerii atribuțiilor pe anumite segmente de activitate.

Dintre luările de cuvânt am reţinut pe cele ale reprezentanţilor organizaţiilor de consumatori. Astfel, dl. av. Gh. Piperea (asociaţia Parakletos) apreciază că este necesar ca aceste organizaţii să popularizeze actele emise de ANPC. A atras atenţia asupra importanţei ordinului privind cazierul comercial. Dl. S. Mierlea (InfoCons) a arătat că dezvoltatorii imobiliari nu respectă prevederile privind calcularea spaţiului locuibil şi a sprijinit iniţiativa ANPC privind obligaţia unităţilor de alimentaţie publică de a include în meniu componenţa nutriţională a preparatelor. Dl. A. Iacob (Conso) a atras atenţia asupra creşterii explozive a dobânzilor la creditele acordate consumatorilor.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark