Organizație apolitică, non-profit
Singura organizație membră a BEUC, din România
Din 1990 în protecția consumatorilor
dr ec. Emil Bojin
Sună telefonul. Cel inteligent, bineînţeles! Răspund, iar o voce suavă de domnişoară se identifică se întreabă dacă are plăcerea să vorbească cu domnul Bojin Emil. Răspund că întocmai (fiind numit ca la şcoală, cu numele de familie înainte, mi-a venit să mă ridic în picioare). Mă informează că este de la Vodafone, că abonamentul meu este în valoare de atâţia lei şi că are o veste foarte bună pentru mine: un abonament mai avantajos. Până să mă dezmeticesc, începe să-mi spună cu un ritm alert că voi beneficia de atâtea minute naţionale, atâtea internaţionale, atâţia Giga de internet, de convorbiri nelimitate în reţea şi poate şi alte avantaje, pe care nu le-am prins din avalanşa de informaţii debitate, cum am spus, într-un ritm potrivit pentru o transmisiune a unui meci de fotbal. Iar toate acestea la doar atâţia lei!
Trăisem această experienţă cu câteva zile înainte, iar când am primit contractul am constatat că scria negru pe alb „Pentru acest tip de abonament nu se poate activa serviciul Roaming”; atunci am refuzat oferta, pentru că mă interesa şi serviciul respectiv.
Ca urmare, am solicitat să mi se trimită pe adresa de e-mail contractul, să-l citesc pe îndelete; domnişoara mi-a răspuns că nu se poate – o împiedica ceva legat de o bază de date (ce, te pui cu informatica?).
Aşa că am refuzat marea ofertă, iar Vodafone ar face bine să respecte legea 193/2000, actualizată, care zice astfel: Art. 5. - In cazul contractelor standard preformulate, profesionistul are obligaţia să remită, la cerere, oricărei persoane interesate un exemplar din contractul pe care îl propune.
POST SCRIPTUM
Ne face plăcere să anunţăm că Vodafone a reacţionat pozitiv la cele de mai sus: am primit un telefon lămuritor şi pe e-mail am primit oferta de contract. Iată un final fericit!