VACCINURILE ȘI AUTOIMUNITATEA

Lansarea în România a unei cărți-semnal

VACCINURILE ȘI AUTOIMUNITATEA

Primul volum cu caracter exclusiv științific care tratează problematica vaccinurilor și a efectelor adverse pe care le generează, inclusiv a bolilor autoimune asociate lor.

 

În seara zilei de 07.06.2016 la Librăria Eminescu a avut loc lansarea volumului VACCINURILE și AUTOIMUNITATEA, coordonat de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin și Lucija Tomljenovic, recent publicat deEditura Christiana. La evenimentul moderat de Prof. Dr. Pavel Chirila au participat numeroși părinți interesați de o informare corectă care să le permită să ia decizii sănătoase și responsabile pentru copiii și familiile lor.

Este vorba de un tratat de imunologie aplicată, la care au contribuit nu mai putin de 77 de autori, medici provenind dintr-un spectru foarte larg de specializări medicale precum imunologie, reumatologie, dermatologie, neurologie, boli autoimune, alergologie, medicină internă ETC., care activează în importante Universități și centre medicale și de cercetare din Europa și Statele Unite.

Lucrarea are o abordare echilibrată evidenţiind meritele operei vaccinaliste, dar lansează un semnal de alarmă asupra reacţiilor sale adverse ,,severe şi chiar fatale“. Cartea este rezultatul zecilor de ani de experiență în vaccinologie și autoimunitate și a studierii unei cazuistici și literaturi de specialitate extrem de vaste.

VACCINURILE ȘI AUTOIMUNITATEA are 37 de capitole structurate in trei părți și exprimă un adevăr dramatic: o parte dintre oamenii sănătoși (despre care nu știm dacă s-ar fi îmbolnăvit  vreodată) fac boli autoimune după și prin administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrită reumatoidă, boli de țesut conjunctiv nediferențiate, purpură trombocitopenică, boală celiacă ETC.

Vorbitorii la eveniment au oferit o perspectivă extinsă asupra problematicii vaccinurilor: medicală, etică, juridică, socială și umanitară. Prof. Dr. PAVEL CHIRILA, Dr. RAREȘ SIMU, nutriționistul DUMITRU BALAN, Conf. Univ. Dr. COSTEL STANCIU, Directorul Editurii Christiana RĂZVAN CODRESCU, Av. ALEXANDRA OBERSCHI și actrița ANI CREȚU - in calitate de mamă a unui copil vătămat de vaccinuri, au oferit rând pe rând argumente care ne indeamnă să reflectăm serios la necesitatea acceptării unui act medical încă prea puțin înțeles; dar recomandat și administrat neselectiv și fără niciun screening preliminar la milioane de oameni.

« Bolile autoimune au o bază genetică, adică sunt foarte personale şi ,,este naiv să credem că toţi oamenii sunt la fel“. De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmaco­logic activă, motivând proeminenţă, comite un act nedeon­tologic şi lipsit de etică, lăsând sintagma ,,drepturile omu­lui“ goală de conţinut. Autorii acestei cărţi au o conştiinţă profesională înaltă. Ei nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.», Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.

Cartea adusă în România prin eforturile Asociației Christiana, dar și a mai  mai multor ONG-uri și părinți, se adresează în primul rând medicilor, dar și părinților, moașelor, educatorilor, juriștilor, guvernanților, tuturor celor implicați în creșterea copiilor și responsabili de consilierea părinților. Este nevoie de un dialog solid între părinți și medici, cu respectarea dreptului fundamental al fiecărui om de a decide asupra propriei sănătăți și integrități.

« Autorii cărții sunt medici specializați în imunologie fundamentală și clinică. Este vorba de o lucrare curajoasă în condițiile vremurilor noastre deoarece trezește un spirit de prudență – altfel destul de amorțit sau bine manipulat – spirit prevazător imperios necesar de vreme ce unele guverne vor să decreteze obligativitatea vaccinării, adică să-și agreseze poporul lor cu o lege totalitară. », Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.

O parte din concluziile cărții ar putea fi rezumate astfel :

Sunt vaccinurile 100% sigure ? NU

Pot fi vaccinurile administrate oricui ? NU

Se practică in acest moment inainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-nascuților) un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu doua generații in urmă pentru a decide dacă pacientul este sau nu electiv pentru vaccinare cu riscuri minime ? NU

Vaccinurile pot da morți subite ? DA

Vaccinurile sunt nesigure ? DA

Sperăm că şi în România practicienii din domeniul me­dical – imunologi, cercetători şi clinicieni, medici de fami­lie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sănă­tate publică – vor primi cartea, cu studiile, experienţele şi adevărurile descoperite în ea, ca pe un eveniment ştiinţific preţios, de care – în mod necesar şi chiar obligatoriu – tre­buie să se ţină cont.

Fără îndoială trăim un moment de răscruce în istoria omenirii. Vaccinarea este un fenomen care trebuie ințeles în întregul său, reconsiderat, stopat dacă se dovedește necesar, pentru că impactul său asupra speciei umane este uriaș și aproape imposibil de anticipat pe termen mediu și lung.

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark