Ziua mondială a alimentaţiei

Dr. Ec. Emil Bojin

Colegiul Economic „Viilor” a organizat în data de 16 octombrie 2023 o întâlnire cu elevii prilejuită de Ziua Mondială a Alimentaţiei. Pe lângă cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ, a luat cuvântul şi reprezentantul APC, dl Emil Bojin.

Anul acesta, atenţia a fost orientată spre combaterea risipei alimentare, tema fiind în deplină concordanţă cu recomandările Comisiei Europene. S-a arătat cum pot consumatorii să reducă risipa alimentară printr-o mai judicioasă gospodărire a alimentelor, reducerea porţilor servite, sau urmărirea termenului de valabilitate.

Am făcut referire la un recent studiu efectuat de BEUC – organizaţia europeană a consumatorilor – care a constatat dezechilibrul existent între reclamele pentru alimentele pe bază de carne şi cele pe bază de produse vegetale, făcându-se un apel insistent la reducerea drastică a prezenţei produselor din carne în alimentaţie. Prin acestă schimbare a comportamentului consumatorilor s-ar contribui la eliminarea gazelor cu efect de seră, care conduc la schimbările climatice.

O competentă prezentare a folosirii aditivilor alimentari, între care un loc proeminent îl ocupă conservanţii, coloranţii şi potenţiatorii de arome, a fost realizată de dna Adela Balea, profesoară de chimie la acest gimnaziu şi totodată membră a Asociaţiei noastre.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark