Ziua mondială a alimentaţiei

Dr. Ec. Emil Bojin

Colegiul Economic „Viilor” a organizat în data de 16 octombrie 2023 o întâlnire cu elevii prilejuită de Ziua Mondială a Alimentaţiei. Pe lângă cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ, a luat cuvântul şi reprezentantul APC, dl Emil Bojin.

Anul acesta, atenţia a fost orientată spre combaterea risipei alimentare, tema fiind în deplină concordanţă cu recomandările Comisiei Europene. S-a arătat cum pot consumatorii să reducă risipa alimentară printr-o mai judicioasă gospodărire a alimentelor, reducerea porţilor servite, sau urmărirea termenului de valabilitate.

Am făcut referire la un recent studiu efectuat de BEUC – organizaţia europeană a consumatorilor – care a constatat dezechilibrul existent între reclamele pentru alimentele pe bază de carne şi cele pe bază de produse vegetale, făcându-se un apel insistent la reducerea drastică a prezenţei produselor din carne în alimentaţie. Prin acestă schimbare a comportamentului consumatorilor s-ar contribui la eliminarea gazelor cu efect de seră, care conduc la schimbările climatice.

O competentă prezentare a folosirii aditivilor alimentari, între care un loc proeminent îl ocupă conservanţii, coloranţii şi potenţiatorii de arome, a fost realizată de dna Adela Balea, profesoară de chimie la acest gimnaziu şi totodată membră a Asociaţiei noastre.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Lion MentorTomis News

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark