Organizație apolitică, non-profit
Singura organizație membră a BEUC, din România
Din 1990 în protecția consumatorilor
Aflat în trecere prin Montreal (autorul este glumeţ, de fapt s-a dus să-şi vadă nepoţii,n. red.), am fost oarecum, întrucâtva surprins de modul în care se indică valorile nutritive ale produselor alimentare. Vă invit să constataţi şi să apreciaţi. Aşadar:
- când este vorba despre un soi de pâine de orez, referinţa este la două bucăţi:
- când este vorba despre iaurt, referinţa este la trei sferturi de cană:
- dar când ne uităm pe ambalajul laptelui, ne orientăm la o cană întreagă:
- dacă laptele este pentru cafea, adică mai gras, ne mulţumim cu o lingură:
- iar dacă examinăm perluţele de brânză, vedem valori pentru jumătate de cană:
- dacă poftim o supă Knorr, ne raportăm la un sfert de plic:
- dacă însă suntem atraşi de supa Lipton, valorile se referă la o treime de plic:
În Uniunea Europeană, aceste informaţii nutriţionale se referă la 100 de grame, indiferent de produsul alimentar. Dumneavostră cum preferaţi?