Taxa de pod

Pentru a trece podul peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă, şoferii au la dispoziţie trei mijloace de plată: direct la ghişeu, printr-un mesaj text transmis prin SMS, sau prin internet. În prima variantă plăteşti şi te duci, în a doua plăteşti şi trimiţi numărul de înmatriculare. Dar ... Am optat pentru ultima variantă şi rău am făcut! Să vedem explicaţiile:

Am intrat pe site-ul „Taxa de pod” https://www.taxadepod.ro/ , administrat de (citez) „SCALA ASSISTANCE care beneficiaza de o prezenta multinationala, investeste continuu in dezvoltarea retelei sale de vanzari, retail si corporate, si se preocupa de diversificarea gamei de servicii in acord cu nevoile clientilor sai. Activitatea de distributie a taxei de pod a companiei noastre este autorizata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R. S.A.) prin Contractul 92/32051 din 30.05.2016.”

Am început să completez datele solicitate:

Tipul autovehicului…

 

Numărul de treceri…

Metoda de plată…

Dar, la capitolul „Detalii de facturare” au început nedumeririle:

-          De ce trebuie să ştie SCALA ASSISTANCE unde locuiesc eu?

-          De ce trebuie să ştie SCALA ASSISTANCE numărul de şasiu?

-          De ce trebuie să ştie SCALA ASSISTANCE numărul identificare?

-          De ce trebuie să ştie SCALA ASSISTANCE cum mă cheamă, care este numărul de telefon şi adresa de e-mail (pe lângă adresa poştală de mai sus)?

Mai mult, Site-ul administrat de SCALA ASSISTANCE mă obligă să accept politica de protecţie a datelor personale, pentru că altfel nu se finalizează tranzacţia. Dar tocmai aici este problema: datele mele personale, solicitate de această companie, pot fi folosite de răufăcători, care pot şti astfel ce maşină se află la domiciliul plătitorului şi dacă… merită să-i facă o vizită nocturnă!

Sperăm că Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal va interveni în acest caz.

 

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark